Odbojkaši Požarevačke gimnazije brane boje Srbije u Brazilu

Požarevac

Sport

Odbojkaši Požarevačke gimnazije brane boje Srbije u Brazilu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbojkaški tim Požarevačke gimnazije je na Republičkom takmičenju osvojio prvo mesto i dobio priliku da predstavlja, ne samo svoju školu, grad i okrug, već Srbiju na Svetskom prvenstvu u školskom sportu koje će biti održano u Brazilu, u gradu Fos do Iguasu.

Tim povodom učenike je posetio gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, koji im je poželeo sreću pred put koji ih očekuje sutra, i naveo  da će se grad i ubuduće truditi da stvori što bolje uslove za svu decu i sportiste izgradnjom sportske infrastrukture. Nakon toga im je uručio sportsku opremu.

Oprema

„Siguran sam da će dostojno braniti pre svega boje Srbije, ali sam sam siguran da će i u tom napadu na titulu dostojno predstavljati Požarevac. Mi smo za našu decu uvek tu i ono što u protekle dve godine želimo jeste da promovišemo zdrav i dobar duh, sport i znanje“, istakao je Pavlović.

 

Nikola Mojsilović, Saša Pavlović i Danijela Žukovski

Sreću pred polazak talentovanim odbojkašima poželela je i direktorka Požarevačke gimnazije, Danijela Žukovski, koja je između ostalog i istakla da je Savez za školski sport obezbedio karte za putovanje i smeštaj odbojkaša, ali i podsetila da ovo nije prvi put da odbojkaši ove škole beleže ovakav uspeh, već da se takav slučaj dogodio i pre 16 godina, kada su otputovali u Poreč.

„Važno nam je da se u školi osim učenja promoviše i zdrav život i sportski duh, ova ekipa to dakazuje“, navela je Žukovski.

Odbojkaši će biti predvođeni profesorom Nikolom Mojsilovićem, koji je i sam bio učesnik ovog prvenstava, te 2006. godine. Kako on navodi, posebno se raduje što će sada i ova generacija imati priliku da oseti  atmosferu koja vlada na takvim događajima i uživa u mnogobrojnim izletima koji su organizovani.

Odbojkaši

„Veća je odgovornost ići kao trener, bilo je lakše biti na terenu. Sada imam ceo tim i treba ih spremiti ne samo fizički, već ih pripremiti za svaku utakmicu analizom protivnika. Najvažnije mi je da se druže, da vlada dobra atmosfera, jer se sve to oseti i na terenu. Vidim sebe u njima i imam dodatni motiv da sada kao profesor, ne samo učestvujem, već dostignem makar jedan stepenik više u odnosu na onaj postignut pre16 godina, kada smo zauzeli četvrto mesto“, naveo je trener Mojsilović.

Da uvek ima treme, ali pozitivne, i da ih ona zapravo pokreće istakao je kapiten ove ekipe, Luka Vujović, a svi članovi ekipe iznenadili su gradonačelnika poklonivši mu dres sa njegovim prezimenom.

Poklon gradonačelniku

„Znamo koje države učestvuju, sa kojom god ekipom da se sastanemo težićemo ka tome da pobedimo, imamo atmosferu koja nas krasi i mislim da će to velikim delom da prevlada u našoj igri“, istakao je Vujović.

 

Kapiten Luka Vujović

Na prvenstvu učestvuje 19 ekipa, a u nedelju će biti održan žreb. Igraće se dve, do tri utakmice u grupi u dva dobijena seta, nakon čega sledi “nokaut” faza. Samo se utakmice za medalju igraju u tri dobijena seta.

Sportski pozdrav pred odlazak

To Top