Odbornici se vraćaju u skupštinsku salu, o čemu će raspravljati?

Požarevac

Događaji

Odbornici se vraćaju u skupštinsku salu, o čemu će raspravljati?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački odbornici zasedaju danas u 10 časova. Posle dužeg vremena, sednica će biti održana u skupštinskoj sali.

Na dnevnom redu je 10 tačaka, a kao prvu odbornici će razmatrati predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Požarevca za 2021. godinu. Dve tačke vezane su za JKP „Vodovod i kanalizacija“ - predlog odluke o izmeni Odluke o usklađivanju poslovanja u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i odluka o izmeni statuta. Izmena se odnosi na promenu sedišta „Vodovoda“ koji se sada nalazi na adresi Moše Pijade broj 2.

>>„VODOVOD“ I „KOMUNALNO“ USKORO NA NOVOJ ADRESI<<

Pred odbornicima su predlog zaključka kojim se usvaja Lokalni akcioni plan za unapređenje rodne ravnopravnosti grada Požarevca za period od 2022. do 2024. godine i predlog zaključka kojim se usvaja Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Požarevca za 2022. godinu.

Odbornici će razmatrati i izveštaje o radu i poslovanju sa finansijskim pokazateljima ustanova za 2021. godinu čiji je osnivač grad Požarevac i to: Narodnog muzeja, Narodne biblioteke, Fondacije „Milenin dom“ – Galerije Milena Pavlović Barili, Centra za kulturu, Sportskog centra, Turističke organizacije, Istorijskog arhiva, Gradskog ženskog hora „Barili“, Centra za socijalni rad i Apotekarske ustanove.

Pred odbornicima su još predlog rešenja o davanju saglasnosti na izveštaj o radu Gradske uprave Požarevca za period od 1.januara do 31.decembra, zatim Gradskog pravobranilaštva za 2021. godinu i predlog rešenja o davanju saglasnosti na metodologiju za utvrđivanje troškova priključka na toplifikacioni sistem.

U okviru poslednje tačke imenovanja i razrešenja, odbornici će odlučivati od imenovanju vršioca dužnosti direktora Apotekarske ustanove i JU „Sportski centar“ Požarevac.

>>TOMICI STOJANOVIĆU NOVI MANDAT V.D. DIREKTORA „SPORTSKOG CENTRA“<<

Zbog epidemije koronavirusa više od godinu dana sednice skupštine održavane su u velikoj sali Centra za kulturu. Pošto epidemija jenjava, odbornici se od danas vraćaju u skupštinsku salu.

To Top