Održan 17.Sabor „Vrela Homolja“ (FOTO)

Žagubica

Kultura

Održan 17.Sabor „Vrela Homolja“ (FOTO)

Foto: RTV “Homolje”

How Good Of A Friend Are You Really?

Proteklog vikenda održana je najveća manifestacija u opštini Žagubica.

Defileom učenika, vaspitača i roditelja, od vrtića „Poletarac“ ka centru opštine Žagubica, otpočela  je tradicionalna kulturno-gastronomska i sportska manifestacija Sabor “Vrela Homolja”, koju je u prisustvu čelnika opštine, mnogobrojnih građana i gostiju iz inostranstva, na platou ispred  Doma kulture, svečano otvorio Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica.

Velika posećenost oba dana

„Organizovanjem  raznovrsnih sadržaja i okupljanjem  ljudi na Saboru  ulažemo napore da snažno afirmišemo i prezentujemo posetiocima prirodne lepote, kulturno istorijske vrednosti, i plasiramo kupcima i investitorima naše privredne resurse i gotove proizvode. Siguran sam da je ulaganje u organizaciju Sabora „Vrela Homolja“ i u druge manifestacije koje organizujemo dobra investicija, zato što okupljaju veliki broj posetilaca kojima se prezentuju naši potencijali i razvojni planovi, što će doprineti bržem i uspešnijem razvoju opštine“, rekao je Pavlović.

 

Safet Pavlović

Nakon svečanog  otvaranja  manifestacije, predsednik Pavlović je u pratnji mnogobrojnih saradnika, obišao štandove izlagača Sajma meda i preduzetništva i etno postavku udruženja žena “Homoljke”, a na platou ispred  Doma kulture održan je i bogat kulturno-umetnički program. Tokom dana održan je okrugli sto na temu „Razvoj sela i zadrugarstvo“ i otvoreno je nekoliko izložbi. Tradicionani koncert „Srpski poj od iskona“ održan je u večernjim satima, u porti crkve Svete Trojice.

Zlatne ruke Homolja

Srpski poj od iskona

Drugog dana manifestacije održano je takmičenje u sportskom ribolovu na Vrelu Mlave, a istovremeno, na platou iznad Vrela, odvijalo se takmičenje u pripremanju tradicionalnih jela i starih zanata pod nazivom „Zlatne ruke Homolja“ uz nastupe folklornih ansambala. Gost na „Homoljskom poselu“ bilo je AKUD „Dimitrije Koturović“ iz Beograda. U nastavku večeri usledio je koncert estradnih zvezda, Milice Pavlović i Ane Kokić.

Koncert Ane Kokić

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top