Održan deveti Dunavski biznis forum u Viminacijumu

Braničevo

Događaji

Održan deveti Dunavski biznis forum u Viminacijumu

Foto: Grad Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U Arheološkom parku Viminacijum održan je deveti Dunavski biznis forum koji je i ove godine okupio predstavnike javnog i privatnog sektora, univerziteta i kompanija koje posluju u slivu reke Dunav.

Skup je otvorio dr Miomir Korać, direktor Arheološkog parka Viminacijum, koji je govorio o značaju ovog lokaliteta i Dunavskog biznis foruma.

„Čamac kao zaštitni znak foruma simbolizuje 14 zemalja  koje se nalaze u slivu Dunava i zajednički veslaju napred. Nadam se da ćemo od 10. Dunavskog biznis foruma pa na dalje krenuti putem dunavskog Davosa koji ćemo ovde napraviti.To bi podrazumevalo da okupimo ljude sa vrha 14 država da oni zajedno sa privrednicima govore o različitim temama i vidimo kuda sve ta pamet može da nas dovede“, rekao je Korać.

 

Uručenje nagrade

Grad Požarevac dobio je ovom prilikom nagradu „Dunavska povelja“, koju je primio predsednik Skupštine grada Požarevca, Predrag Mijatović.

„Tokom devedesetih godina prošlog veka, a i ranije, ovaj deo Balkana je na teži način naučio da svetski progres ne čeka nikoga, pa bi valjalo da jednom tu lekciju naučimo.Vi tu lekciju između ostalih danas predajete u Viminacijumu, a na nama iz lokalnih samouprava je da sve to prenesemo građanima kako bi im se kvalitet života unapredio. Unapređenje preduzetništva, međuregionalna saradnja, pametni gradovi, turizam, energetika, održivi razvoj i ekologijua su oblasti koje grad Požarevac želi da razvije“, istakao je Mijatović.

To Top