Održan drugi protest u Požarevcu (FOTO - VIDEO)

Požarevac

Događaji

Održan drugi protest u Požarevcu (FOTO - VIDEO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Uprkos kiši i ove subote okupili su se građani, ekološki aktivisti i članovi opozicionih stranaka u centru Požarevca oko 14 časova, ali u znatno manjem broju nego na prvom protestu.

Nešto posle 14 časova okupljani su krenuli u protestnu šetnju istom trasom kao prošle subote - od kružnog toka, preko Tabačke čaršije, Trga Radomira Vujovića i Čede Vasovića do kružnog toka kod „Stop šopa“.

Učesnici protestne šetnje su blokirali saobraćaj na dvadesetak minuta kod kružnog toka na ulazu u grad, odnosno na raskrsnici Industrijske, Čede Vasovića i ulice Koste Abraševića. Prisutna je bila i saobraćajna policija koja je preusmeravala saobraćaj, a na ulicama je bilo i inspektora u civilu.

Blokiran saobraćaj na ulazu u grad

Na tom mestu dogodio se verbalni sukob između učesnika protesta. Naime, dva učesnika protesta su se obratila preko mikrofona okupljenim građanima i tom prilikom iznela svoje stavove protiv vakcinacije i kovid mera.

Međutim, većina okupljenih građana nije podržala ovakve stavove, glasno komentarišući da ,,protest nije politički i protiv koronavirusa, već ekološki“. Prema njihovim rečima, glavne teme protesta su borba protiv Rio Tinta i korejske kompanije „Elias Eko“, koja je poznata požarevačkoj javnosti iz priče o izgradnji spalionice opasnog otpada, ali na protestu niko nije govorio o ovim problemima. Kao i prošle subote, bio je transparent sa natpisom „Nije Stig za deponiju“.

Transparent sa natpisom „Nije Stig za deponiju“

Protestna kolona vratila se istim putem do centra grada. Da li zbog lošijih vremenskih prilika, ili nekih drugih razloga, ove subote je na ulice izašao znatno manji broj ljudi – oko 100. Na skupu je najavljeno okupljanje i za sledeću subotu, na istom mestu u 14 časova.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top