Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Održan seminar za prosvetne radnike u Petrovcu, u sklopu akreditovanog programa ''Pređi preko, upoznaj govor i kulturu Vlaha''

Održan seminar za prosvetne radnike u Petrovcu, u sklopu akreditovanog programa "Pređi preko, upoznaj govor i kulturu Vlaha", koji je odobren od zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja RS.


Svim prisutnima na seminaru ispred Nacionalnog saveta vlaha obratio se Miletić Mihajlović govorivši o važnosti očuvanja vlaškog jezika i iznevši podršku za trud školskih predavača predmeta Vlaški govor sa elementima nacionalne kulture.  

 


Milena Golubović, master etnolog antropolog, u obraćanju medija istakla je da je seminar prevashodno namenjen nastavnicima koji predaju predmet Vlaški govor sa elementima nacinalne kultrue, zarad njihovog boljeg snalaženja u nastavi tog predmeta. Programu mogu da prisustvuju i drugi zainteresovani nastavnici koji žele da se upoznaju sa ovim predmetom.

 


Seminar je podeljen u nekoliko celina i bio je izuzetno posećen. Za školsku 2015/2016 na teritoriji Republike Srbije za izborni predmet „Vlaški govor sa elementima nacionale kulture“ prijavilo se preko 250 učenika.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top