Održana još jedna akcija čišćenja Čačalice

Požarevac

Događaji

Održana još jedna akcija čišćenja Čačalice

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ekološko društvo „Prijatelji Čačalice“ organizovalo je danas akciju uređenja spomen -parka Čačalica.

Nekolicina okupljenih članova društva danas je vredno radila na uređenju leve strane spomen - parka, prema spomeniku streljanim rodoljubima. Današnja akcija posvećena je ranijem obeležavanju 5. juna, odnosno Svetskog dana zaštite životne sredine.

Kako ističu članovi društva za E- Braničevo, akciju čišćenja počeli su u 14 časova, a u planu je da im se u nastavku dana pridruže članovi još dva udruženja, kao i zainteresovani građani, kojih će veruju biti više u kasnijim popodnevnim časovima, s obzirom na to da tada mnogi završavaju sa poslovnim obavezama. Akcija traje do 19 časova i svi zainteresovani se mogu pridružiti.

Akciju je podržalo  JKP „Komunalne službe“, koje je obezbedilo neophodan alat za raščišćavanje teže pristupačnih terena, kao i pojedine lokalne pekare i trgovine, koje su donirale hranu i piće za učesnike akcije.

„Drago mi je da se podmladilo  udruženje,  ima dosta novih članova, a može se reći da smo počeli kao udruženje penzionera“, naveo je Dragiša Marjanović, koji je dvanaest godina bio na čelnoj poziciji udrženja i jedan je od njegovih osnivača.

 

Dragiša Marjanović

Uputio je takođe apel građanima da kada borave na Čačalici ne ostavljali za sobom smeće, kao i da vode računa prilikom organizovanih roštiljanja kako ne bi izazivali požare.

To Top