Održana manifestacija „Dani cveća i meda“

Veliko Gradište

Događaji

Održana manifestacija „Dani cveća i meda“

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Sedamnaesta po redu manifestacija “Dani cveća i meda“, koja tradicionalno okuplja ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda, ali i prve turiste, označila je početak turističke sezone u opštini Veliko Gradište.

Dvodnevna izložbeno-prodajna manifestacija održana je juče u Kusiću, selu poznatih cvećara koji svoje proizvode plasiraju širom zemlje. Posebna komisija izabrala je najlepše štandove, prva nagrada za cveće pripala je Katarini Stanković iz Kusića, druga Dejanu Stojkoviću iz Kusića, a treća Slavoljubu Steviću iz Krepoljina, dok je nagradu za štand sa pčelinjim proizvodima dobio Zoran Zarić iz Topolovnika.

Domaćim proizvođačima na manifestaciji pridružili su se cvećari, pčelari, grnčari i majstori starih zanata iz čitave Srbije, pa se na štandovima za svakog posetioca i turistu našlo ponešto lepo za kuću i baštu, ali i ukućane i prijatelje.

Okupili se ljubitelji cveća i meda

Manifestacija je danas preseljena  u Veliko Gradište. Među više od 50 štandova komisija je birala one koji su najmaštovitije uređeni. Na prvom mestu našao se cvetni štand Ane Filipović iz Kisiljeva, na drugom Snežane Đurić iz Sirakova, a na trećem Katarine Mijatović iz Tribroda. Priznanja za pčelinje proizvode dobili su Zlatica Živković iz Biskuplja i Zoran Zarić iz Topolovnika, koji je potvrdio uspeh od prethodnog dana.

“Ovo je ujedno početak turističke sezone 2021. godine gde se na neki način pripremamo, preduzeli smo neke mere – uređujemo plažu na Srebrnom jezeru, gradi se grad na vodi, na samom akvatoriju, na 60 ari biće smešteni tobogani, bazeni za decu i slično. Radi se generalno uređenje čitavog Srebrnog jezera, završili smo sportsku halu gde nam 3. maja dolazi reprezentacija odbojkaša na pripreme“, najavio je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, uz ekskluzivnu vest da u septembru na jezeru počinje izgradnja novog hotela sa četiri zvezdice, sa 150 soba, gde će biti zaposleno oko 100 radnika.

 

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Da je situacija sa pandemijom dobro iskorišćena, potvrdila je i brojka od 60.000 gostiju prošle godine na Srebrnom jezeru koje će sa 2.500 registrovanih ležaja, uz novih 500, dočekati turiste i ove sezone.

Izgradnja sportske hale sezona će biti produžena i na zimski period, za pripreme sportista i reprezentacija. Dogovor sa selektorom odbojkaške reprezentacije Bobom Kovačem i predsednikom OSS Zoranom Gajićem najavljuje odbojkaški centar i školu odbojke, a u pripremi je izgradnja zatvorenog bazena i šetno-biciklističke staze od Rama do Zatonja i Srebrnog jezera.

Turistima je ovom prilikom upućen poziv od čelnika opštine da posete Srebrno jezero i okolinu, a domaćini se nadaju da će uz bogat turistički sadržaj poželeti da se vrate i naredne sezone.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top