A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Održana prva “Fijakerijada“ u Sirakovu - događaj - Fijakerijada
Održana prva “Fijakerijada“ u Sirakovu

Veliko Gradište

Događaji

Održana prva “Fijakerijada“ u Sirakovu

Foto: youtube

How Good Of A Friend Are You Really?

Meštanin Sirakova, Miodrag Veljković poznatiji pod nadimkom „Mida Pilak“, ostvario je svoj dugogodišnji san i u selo doveo uzgajivače iz okolnih mesta i Banata.

Konja je bilo raznih, od “domaćih“ do čistokrvnih lipicanera, vranaca, dorata, čilaša, a fijakeri su bili “udešeni“ kako to tradicija nalaže. Ponosni lepotani prodefilovali su centrom sela, a posetioci su uživali u nesvakidašnjem događaju i pratećem programu.

Opština Veliko Gradište pružila je podršku manifestaciji, prvoj u ovom selu, a zamenik predsednika, Slađan Marković, pozdravio je inicijativu i entuzijazam domaćina i potvrdio pomoć lokalne samouprave pri narednoj organizaciji “Fijakerijade“.

Organizator je fijakeristima dodelio pehare i priznanja u znak zahvalnosti „za učešće i pokazanu ljubav  prema najplemenitijoj životinji – konju“, a zahvalnica je uručena i opštini.

“Ovo je moja prva organizacija, možda je bilo propusta, ali zato ćemo u drugoj to da popravimo. Apelujem na mlade ljude i moje penzionere da nam se priključe, da iduće godine pravimo u većem broju i da se tradicija, koja je bila napuštena, nastavi u budućnosti“, kazao je domaćin Miodrag Veljković.

 

Svoje razigrane, plemenite ljubimce i kićene fijakere poterali su Sirakovom Ivan Avramović, Drugovac kod Smedereva, Goran Petrović, Trnjane, Toplica Ivanović, Kobilje, Saša Veljković, Lučica, Srećko Stepić i Nikola Dragomirović, Boževac, Nikola Đurđev, Bavanište, Dragomir Jeremijić i Dragi Milošević, Smoljinac, i Nenad Živković, Kasidol.

Bila je to još jedna potvrda da konjarstvo, bez obzira na trud i cenu, nije napušteno, ali i da i konji i fijakeri bude nostalgiju za nekim, dobrim starim vremenima, navodi se na opštinskom sajtu „velikogradiste.rs“.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top