Održana prva manifestacija ,,Vredne ruke, zlatne niti“ (FOTO)

Veliko Gradište

Kultura

Održana prva manifestacija ,,Vredne ruke, zlatne niti“ (FOTO)

Foto: TO VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Bogat kulturno-umetnički program doprineo je da na manifestaciji vlada vesela atmosfera.

Održana je prva manifestacija ,,Vredne ruke, zlatne niti“ u organizaciji udruženja žena ,,Zlatna ruka“ Đurakovo-Popovac. Kako je cilj  manifestacije da neguje i čuva tradiciju ovog kraja, učešće su uzela i druga udruženja žena sa teritorije opštine Veliko Gradište - Ram, Biskuplje i Topolovnik, ali i udruženja žena iz Klenovnika, Prugova, Velikog Sela i Malog Crnića. Istovremeno je održano i takmičenje u kuvanju gulaša.


Krčka se gulaš

Manifestaciju je otvorio zamenik presednika opštine Veliko Gradište , a potom je usledila zdravica u izvođenju Lazara Kostića. U kulturno-umetničkom programu učestvovali su KUD ,,Rečica“ iz Rečice, KUD ,,Moj zavičaj“ iz Topolovnika i ANIP ,,Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta. Numeru na harmonici odsvirao je Aleksa Jović, a na kraju je odigrano veliko kolo prijateljstva u kome se birao najveseliji igrač.


Kulturno-umetnički program

Detalj sa otvaranja manifestacije

Predsednica Udruženja žena ,,Zlatna ruka“ Đurakovo-Popovac, Tanja Kostić, uručila je zahvalnice i nagrade učesnicima.


Pehari i diplome za najbolje

Nagradu za najlepši štand dobilo je udruženje žena ,,Prugovo“, dok je Udurženju žena ,,Klenovnik“ pripala nagrada za najbolju pogaču. Najbogatiju trpezu imalo je Udruženje žena ,,Topolovčanke“ iz Topolovnika. Najlepše staro srpsko jelo bila je pečena paprika punjena pasuljem, a nagradu je dobilo Udruženje žena ,,Biskuplje“.

Nagradu za najlepše sitne kolače dobilo je Udruženje žena ,,Vidovdan“ iz Velikog Sela. Štand sa najboljim ručnim radom imalo je Udruženje žena ,,Sestra Jelica“ iz Malog Crnića, a nagrada za najoriginalniji etno štand otišla je Udruženju žena ,,Ramski cvet“ iz Rama.

Pobednici u kuvanju gulaša su Lovačka sekcija Batuša, koja je osvojila nagradu za pravi lovački gulaš. Najženstveniji gulaš skuvalo je Udurženje žena iz Klenovnika, a pravi muški gulaš skuvala je Lovačka sekcija iz Topolovnika. Ekipa koja je kuvala gulaš pod nazivom ,,Tri tuluza“ iz Rama dobila je nagradu za najoriginalniji naziv. Nagradu za najaromatičniji ukus gulaša dobilo je udurženje ,,Moj Topolovnik“. Najveći kotlić je skuvala Lovačka sekcija Đurakovo-Popovac, a nagradu za najukusniji pobednički gulaš odnelo je Udruženje žena ,,Topolovčanke“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top