Održana radionica slikanja za učenike u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Održana radionica slikanja za učenike u Požarevcu

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Juče je u prostorijama Mesne zajednice Čačalica u Požarevcu održana druga po redu radionica slikanja za učenike osnovnih škola.

Ovu likovnu radionicu organizovalo je Udruženje likovnih stvaralaca ,,Milena Pavlović Barili” u saradnji sa gradom i osnovim školama. Pravo na učešće imala su deca od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije Požarevca.

,,Sve osnovne škole sa teritorije grada imale su pravo da dovedu po tri najtalentovanija učenika. Zadovoljni smo odzivom i njihovim radovima“, kazala je Violeta Marković, predsednica ULIS ,,Milena Pavlović Barili”.

Likovna radionica

Tema jučerašnje radionice bila je ,,Osmi mart“, s obzirom na to da će dečji radovi biti predstavljeni i na izložbi Udruženja likovnih stvaralaca ,,Milena Pavlović Barili” koja će biti otvorena u ponedeljak, 6. marta, u galeriji Centra za kulturu u Požarevcu.

,,Zamišljeno je da likovna radionica traje tokom cele godine i bude organizovana svake druge subote, tako da će se deca oprobati i u nekim drugim temama kao što su gradska slava, Ljubičevske konjičke igre… Cilj je da nadograde ono što uče u školama i da se uključe u naš, umetnički svet”, kazala je Marković.

Violeta Marković

Goran Stević, nastavnik likovne kulture u osnovnim školama ,,Vuk Karadžić” u Požarevcu, ,,Moša Pijade” u Malom Crniću i ,,Draža Marković Rođa” u Smoljincu, smatra da bi trebalo učenicima dati više šansi da uđu u svet umetnosti, lepote i kreacije.

,,Na ovu radionicu dolaze deca koja vole likovnu umetnost i velika je stvar za njih da se pojave na izložbi sa članovima ULIS ,,Milena Pavlović Barili”, kazao je Stević.

Goran Stević

Likovna radionica je besplatna, a u zavisnosti od teme do kraja godine biće organizovane različite izložbe.

To Top