odrzana-tribina-borba-protiv-korupcije-u-kucevu-foto

Kučevo

Politika

Održana tribina „Borba protiv korupcije“ u Kučevu (FOTO)

Foto: R.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, OO SNS Kučevo i Savet za borbu protiv korupcije organizovali su tribinu.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, OO SNS Kučevo i Savet za borbu protiv korupcije organizovali su tribinu.

 

 

Svečana sala opštinske uprave u Kučevu bila je mala da primi sve koje su želeli da prisustvuju tribini koju su povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije organizovali OO SNS Kučevo i Savet za borbu protiv korupcije. Domaćin tribine bio je Novica Janošević, predsednik OO SNS Kučevo i predsednik opštine Kučevo, a sem njega na tribini koja je održana pod motom :“Nije važno koliko si u vlasti, već kakav si funkcioner u vlasti“ govorili su još  i predsednik Saveta za borbu protiv korupcije SNS-a Uglješa Mrdić i potpredsednici Nikola Jelenković i prof dr Kostadin Pušara.

 

(+)

Tribinu je otvorio predsednik OO SNS  Kučevo Novica Janošević koji je između ostalog rekao:


Poruka sa  tribine naše stranke, nije bitno koliko si u vlasti, već kakav si funkcioner u vlasti i borba protiv korupcije od strane našeg premijera Aleksandra Vučića i dalje traje, ta njegova borba daje veoma dobre rezultate i polako Srpska napredna stranka ozdravljuje Srbiju. Ono što je bitno za opštinu Kučevo je da Opštinski odbor SNS aktivno učestvuje u borbi protiv korupcije i kriminala, dajemo sve od sebe i mislim da naše građane i birače do sada nismo izneverili.

 

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, predsednik Saveta Uglješa Mrdić je naveo da je prema svim nalazima Globalnog indeksa korupcije Srbija  ostvarila napredak u borbi protiv korupcije, ali ta borba nije u institucijama i zavisi od političke volje.
 
“Slažem se predsednikom Novicom Janoševićem da OO SNS u Kučevu dobro razume  važnost borbe protiv kriminala  i korupcije, jer građani  treba da znaju da je korupcija jedna od najvećih zla savremenog srpskog društva .Kao Savet za borbu protiv korupcije SNS  obavezni smo da prezentujemo svim građanima konkretne rezultate vladinih institucija i nacionalnu strategiju u borbi protiv korupcije, ali i da edukujemo građane kako bi dali doprinos u ovoj borbi. Zadatak nije lak, a da bi korupciju iskorenili potrebno je imati podršku građana i medija. Zajedno sa građanima opštine Kučevo, sa predstavnicima javnog informisanja, možemo da napravimo front u borbi protiv kriminala i korupcije. Na ovoj tribini govorili smo o rezultatima borbe protiv korupcije, kako vladinih institucija, ministarstva pravde i MUP-a, tako i drugih agencija i nadzornih tela koji imaju zadatak da se bore protiv korupcije. Treba reći građanima koje su to oblasti u kojima je korupcija najzastupljenija.“

 

 

U  svom obraćanju Nikola Jelenković naveo da u borbi protiv korupcije postoji manjak rezultata na nivou kažnjivosti, a da je sa druge strane izražena kažnjivost, marginalizacija, a ne retko i diskriminacije onih koji se bore protiv korupcije.Još je rekao i da:


“Imajući u vidu aktuelne skromne raspoložive resurse, od antikorupcijske zajednice se očekuje proaktivan pristup u borbi protiv korupcije koji je pretpostavka održivosti borbe protiv korupcije.”

 

Članovi Saveta su povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije održali tribine u više od 40 opština na kojima su prezentovali nacionalni plan borbe protiv korupcije.

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top