Oformljen punkt u Laznici za vakcinaciju stanovništva

Žagubica

Društvo

Oformljen punkt u Laznici za vakcinaciju stanovništva

Foto: Opština Žagubica

How Good Of A Friend Are You Really?

Masovna vakcinacija stanovništva protiv virusa kovid 19 u opštini Žagubica se sprovodi od 20. januara.

Vakcinacija stanovništva se sprovodi na specijalnom punktu u ambulanti u naselju Laznica, kaže dr Vesna Stojilović Gvozdenović, direktorka Doma zdravlja u Žagubici.

„Na vakcionalnom punktu radi tim za vakcinaciju koji se sastoji od lekara i dva medicinska tehničara. Trenutno se sprovodi vakcinacija stanovnika koji su se prijavili preko portala eUprava“, kaže Stojilović Gvozdenović.

Za vakcinaciju se može prijaviti svako ko smatra da bi trebalo da je primi, a kako je navela dr Stojilović Gvozdenović, prilikom odabira vakcine, stanovništvo prima onu vakcinu koja je, u zavisnosti od proizvođača predviđena pravilnikom za tu starosnu strukturu.

„Građani se vakcinišu kineskom vakcinom, Fajzerovu i rusku trenutno nemamo ali se nadamo da će ovih dana biti dopremljene“, kaže direktorka Doma zdravlja i dodaje da je zainteresovanost građana za vakcinaciju  protiv virusa kovid 19 iznad očekivanja.

1 komentar(a)

  1. Rade Radojkovic

    Feb 11, 2021 07:53

    Preko kol centrasam prijavio 5 lica svi iz Krepoljina sa 60 + godina dobili smo poziv za jednu najstariju 85 god.11.02.u 16 i 40 ako svi budemo tako rasporedjeni to je 5× 2 dolaska do laznice a samo jedan od prijavljenih vozi pa mora sa svakim da dodje mislim da nije u redu da ste trebali imati u vidu ljude koji treba da putuju i da ih pozivate u grupi kako su prijavljeni a ne po listi prioriteta po starosnoj jer te stare neko mora da doveze do laznice hvala ako neko razume komentar.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top