OGLASILA SE POŽAREVAČKA BOLNICA: Hospitalizovano 55 pacijenata u „crvenoj zoni“

Požarevac

Društvo

OGLASILA SE POŽAREVAČKA BOLNICA: Hospitalizovano 55 pacijenata u „crvenoj zoni“

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Opšta bolnica Požarevac, prema odluci Ministarstva zdravlja, od jutros je kovid bolnica za sve obolele iz Srbije, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Požarevačka bolnica je u tu svrhu obezbedila 230 bolničkih postelja na infektivnom i internom odeljenju koji su striktno odvojeni kao „crvena zona“ i potpuno su fizički zasebne celine od tzv „zelene zone“, gde se nastavlja nesmetan rad sa smanjenim kapacitetom. Ako se ukaže potreba postoji mogućnost proširenja kapaciteta za još 10 – 15 kreveta za kovid pacijente.

Do danas u podne u „crvenoj zoni“ OB Požarevac je hospitalizovano ukupno 55 pacijenata, 46 iz Braničevskog okruga i devet iz drugih gradova, uglavnom iz Beograda. Od ukupnog broja, 25 su pozitvni na koronavirus, dok su ostali testirani i očekuju se rezultati. Svi imaju simptome koji mogu ukazati na prisustvo virusa“, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

U požarevačkoj bolnici na lečenju će biti samo oboleli sa srednjom i lakšom kliničkom slikom, kod kojih ne postoji potreba za priključivanje na respirator, dok se teži slučajevi leče u Beogradu.

Ističemo da je povećan broj  hospitalizovanih građana Braničevskog okruga sa simptomima koronavirusa. U poslednjih pet dana  prima se u proseku po deset pacijenata iz našeg okruga, zbog čega savetujemo oprez i primenu svih propisanih mera zaštite“, navodi se još u saopštenju koje potpisuje dr Danko Nikolić, v.d.direktor OB Požarevac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top