Petrovac

Događaji

Onlajn „Rokerijada” 26. septembra

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U skladu sa merama i preporukama koje se odnose na pandemiju, Udruženje građana “Fabika” je donelo konačnu odluku da se ovogodišnji festival “Rokerijada” održi 26. septembra u Kulturno-prosvetnom centru u Petrovcu na Mlavi, sa početkom u 20 časova u online izdanju

Akcenat je stavljen na takmičenje mladih bendova iz Srbije koji su prethodno prošli krugove glasanja. Pored benda “Etherstone” koji je glasovima publike izborio mesto u finalu, žiri ovogodišnje “Rokerijade” je odabrao još sledeće bendove: “Sanitarium” (Beograd), “Mehanizam” (Užice), “Kulise” (Jagodina), “Nemesis” (Beograd) i “Black Dot” (Mladenovac).

“Nemesis”, petočlani ženski melodični death metal bend iz Beograda, neće biti u mogućnosti da nastupa iz opravdanih zdravstvenih razloga.

Konačni sud o pobedniku doneće stručni žiri u sastavu: Olga Kepčija (Radio Beograd 202), Branka Glavonjić (Bunt festival) i Nikola Jovanović (Kontra).

Najbolji bend očekuju izuzetno vredne nagrade – snimanje tri numere u studiju Mr Sound, izdavanje singla pod etiketom Kontra.rs, snimanje video spota u produkciji “Mravac Video”, “Bend photo session” autora Marka Ristića i revijalni nastup na Rokerijadi 2021. godine.
A tu su, naravno, nagrade i za najistaknutije pojedince – najboljeg gitaristu, basistu i pevača. Nagrada za najboljeg bubnjara biće ručno pravljeni “shell” za doboš od punog drveta u izradi velikog prijatelja festivala “W.Odd Custom Drums”.
Naravno, domaćini i učesnici će biti obezbeđeni  maskama i sredstvima za dezinfekciju na više punktova.

Festival možete pratiti putem live streaming-a na portalu Headlinera zvaničnom You Tube kanalu “Rokerijade” i na televiziji Mlava.


 

To Top