opet-bi-srbi-rado-u-vojnike

Požarevac

Zabava

Opet bi Srbi rado u vojnike

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Sudeći prema rezultatima naše ankete, ideja ponovnog uvođenja vojnog roka bi imala podršku javnosti.

Sudeći prema rezultatima naše ankete, ideja ponovnog uvođenja vojnog roka bi imala podršku javnosti.

 

 

Naše prošlonedeljno anketno pitanje izazvalo je veliko interesovanje čitalaca i razmenu brojnih, različitih komentara i mišljenja. Od onih da na stvari poput vraćanja vojnog roka, država koja je „izgubila četiri rata za deset godina“ ne bi trebalo ni da pomisli, do nekada čuvenog stava koji je očigledno još uvek  prisutan u našem narodu – „bez vojske nema čoveka“.

 

Da li vaspitanje i učenje redu, odgovornosti i solidarnosti treba da potekne iz porodice ili nam za to treba vojska, ili, kako je sam taj pojam postao gorka asocijacija na prošlost, o svemu tome se diskutovalo među  čitaocima portala E-Braničevo. 

 

Za uvođenje redovnog, obaveznog vojnog roka, glaslalo je čak 62%. Protiv je 29%, dok posebno definisan stav po ovom pitanju nema 8,7%.

 

Dok je na našoj Fejsbuk stranici trajala živa rasprava, stigle su vesti da će Hrvatska najverovatnije uvesti ponovno služenje redovnog vojnog roka, u trajanju od tri nedelje do mesec dana, ali samo tokom leta, jer su tada troškovi najmanji. I kod njih je ova najava izazvala burne reakcije.

 

S druge strane, na nagađanja u našoj javnosti izazvana izjavama iz Ministarstva odbrane da se razmatra vojna obaveza, tačku je, (možda bolje rečeno tri) stavio premijer kazavši da Srbija za vraćanje vojnog roka nema para.      

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top