oprez-u-branicevu-narandzasti-meteoalarm-tri-dana

Požarevac

Info

OPREZ U BRANIČEVU: Narandžasti meteoalarm tri dana

Foto: ekonomskevesti.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Opasno vreme - ne izlazite bez potrebe,ne vozite u najtoplije vreme, savetuju RHMZ i AMSS.

Opasno vreme - ne izlazite bez potrebe,ne vozite u najtoplije vreme, savetuju RHMZ i AMSS.

 
 

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da je u celoj Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm.Očekuje se temperatura viša od 35 stepeni.


Narandžasti meteoalam znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.


Iz RHMZ-a još upozoravaju da ukoliko ovakva vremenska situacija traje nekoliko uzastopnih dana, biće ugroženi hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje.

Veoma su povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi su i za snabdevanje električnom energijom. Problema ima i u saobraćaju. 


Auto-moto savez Srbije, zbog visokih temperatura koje prelaze 35 stepeni,savetuje vozače da prave pauze u vožnji i izbegavaju putovanje u najtoplijem delu dana.

Na teritoriji Braničevskog okruga naranžasti meteoalam biće na snazi i sutra i prekosutra.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top