OPREZ VOZAČI: Zahlađenje i veća količina padavina

Braničevo

Servisne informacije

OPREZ VOZAČI: Zahlađenje i veća količina padavina

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

JP „Putevi Srbije" apeluje da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, 25. i 26. februara očekuje jako zahlađenje na području Srbije.

Danas se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu, očekuje od 10 do 30 milimetara (mm) kiše za 24 sata, koja će uveče i u noći ka nedelji, preći u sneg u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu, jugu Banata, a zatim i u ostalim krajevima Vojvodine.

Takođe, prema upozorenju, u nedelju, 26. februara, očekuje se veća količina padavina na jugozapadu Srbije, od 30 do 50 mm za 24 sata.  U ostalim krajevima, nakon kratkotrajnog slabljenja padavina, uveče i u prvom delu noći između nedelje i ponedeljka, padavine će se ponovo intenzivirati, naročito od zapadne i jugozapadne, preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 centimetara vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku zemlje kiša.

Vozačima savetujemo da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu, navodi se u saopštenju JP “Putevi Srbije”.

 

To Top