Opština Petrovac dobitnik Zlatne plakete – šampion solidarnosti

Petrovac

Događaji

Opština Petrovac dobitnik Zlatne plakete – šampion solidarnosti

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Petrovac na Mlavi dobitnik Zlatne plakete – šampion solidarnosti od Instituta za transfuziju krvi Srbije kao i Zlatnog znaka koji dodeljuje Crveni krst Srbije.

Zlatna plaketa šampion solidarnosti dodeljuje se za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u Zimskoj kampanji 2020., a Zlatni znak Crvenog krsta za doprinos u radu i postignute značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva opštinske organizacije Crvenog krsta.

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, istakao je da mu je čast da u ime opštine primi ovo priznanje.

„Crveni krst Petrovac na Mlavi je deo naše porodice i, kao u svakoj porodici, uvek smo bili tu jedni za druge, u dobru i u zlu.  Ne treba posebno da napominjem koliko je značajno, pogotovo u ovako teškim vremenima, pružati humanitarnu pomoć i biti nečija podrška. Uostalom, naša je građanska dužnost da pomažemo svojim sugrađanima, bilo kroz davanje krvi, u čemu je naš Crveni krst izuzetno aktivan, bilo kada su neke vanredne okolnosti ili prosto ljudima koji su u teškoj egzistencijalnoj situaciji. Zato je ovo priznanje jako značajno, jer pokazuje da smo dobro radili i pomagali“, rekao je Nedinić i zahvalio se svim sugrađanima koji su učestvovali u akcijama dobrovoljnog davanja krvi i svima koji su tokom godina pomagali Crvenom krstu.

To Top