Opština Veliko Gradište stipendiraće 16 studenata

Veliko Gradište

Društvo

Opština Veliko Gradište stipendiraće 16 studenata

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštinsko veće raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentima za školsku 2022/2023 godinu sa područja opštine Veliko Gradište.

Kako se navodi u konkursu, opština će stipendirati ukupno 16 studenata, od toga šestoro iz osetljivih društvenih grupa  bez obzira na vrstu upisanog fakulteta ili visoke škole.

Opština će dodelili po dve stipendije studentima Medicinskog fakulteta – doktor medicine i Prirodno matematičkog fakulteta – studijski program matematika, kao i po jednu za studente sa sledećih fakulteta: Filozofski, odsek arheologija i odsek istorija umetnosti, Fakultet primenjenih umetnosti, odsek konzervacije i restauracije, Građevinski fakultet, odsek za hidrotehniku, Filološki ili filozofski fakultet, studijski program  nemački jezik i Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, defektologija.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti sa teritorije opštine Veliko Gradište, deficitarnih zanimanja i studenti iz osetljivih društvenih grupa koji upisuju u predviđenim rokovima odgovarajuće godine studija.

Stipendija se ne može koristiti za ponovljenu godinu studija na istom ili drugom fakultetu, izuzev studenata sa invaliditetom koji za istu godinu studija u nekoj od predhodnih školskih godina nisu koristili stipendiju koja se dodeljuje iz budžeta na republičkom ili lokalnom nivou.

Rok za prijavljivanje na konkurs je 18. oktobar, detaljnije o uslovima i načinu prijave pročitajte OVDE.

 

To Top