Ostanak u eliti kao imperativ

Požarevac

Sport

Ostanak u eliti kao imperativ

Foto: E.B., ŽFK „Požarevac“

How Good Of A Friend Are You Really?

ŽFK „ Požarevac“ u novo prvenstvo sa realnim ciljevima.

Požarevačke „dame u kopačkama“ preuzela je Slavka Kanjevac Pašti, bivši fudbalski as, reprezentativka i selektorka u FS Regiona zapadne Srbije. Stariji poznavaoci ženskog fudbala sigurno se sećaju da je tokom igračke karijere proglašena za najbolju fudbalerku Evrope, kada je sa ŽFK „Sloga“ iz Zemuna osvojila drugo mesto na nezvaničnom prvenstvu Evrope u Mantonu 1976. godine.

Kanjevac Pašti je istakla da sa požarevačkim ženskim fudbalskom klubom sarađuje već par godina, ali da je sada sazrela situacija da kao šefica struke preuzme ekipu.

„Cilj nije visok, što je i realno, da izborimo opstanak u Super ligi ove godine. Uprkos vrućinama pripremamo se maksimalno i zakazali smo četiri kontrolne utakmice do početka prvenstva. Malo nam žreb u startu nije naklonjen. U prvom kolu gostujemo u Subotici ekipi „Spartak“ , dok ćemo u drugom ugostiti „Mašinac“ iz Niša“, kaže Kanjevac Pašti.

 

Slavka Kanjevac Pašti, šefica stručnog štaba ŽFK Požarevac

Govoreći o ekipi istakla je da su devojke veoma odgovorne i da dolaze redovno na treninge. Ekipa je  pojačana sa nekoliko iskusnijih fudbalerki sa strane, jer su požarevačke devojke veoma mlade ali, po njenim rečima, imaju predispozicije da kroz par godina postanu i članice reprezentacije.

Marija Vuković, dugogodišnja igračica i kapitenka požarevačke ekipe, koja je osamnaest godina provela u klubu, ovog leta postala je član jedne od najboljih ruskih ekipa i već beleži odlične partije, za tri kola postigla je pet golova.

„Radujemo se njenom uspehu. Od malih nogu je bila ovde i mnogo je doprinela uspehu požarevačkog kluba.  Nadamo se da će se jednom vratiti, ako ne drugačije, kao deo stručnog štaba. Ona to zaslužuje“, naglasila je Kanjevac Pašti.

Ljubiša Stanojlović, predsednik ŽFK Požarevac, ističe da klub funkcioniše po najsavremenijim principima i da ima solidne uslove za rad i takmičenje. Klub ima školu fudbala i mlađu selekciju u takmičenju. Polaznice škole fudbala su od 2004. do 2009. godišta, a škola je besplatna. Treninzi se odvijaju na Gradskom fudbalskom stadionu, koji je deo kompleksa SC „Požarevac“.

„Godinama se suočavamo sa problemom odlaska devojaka po završetku srednje škole, te konstantno moramo da podmlađujemo igrački kadar. Okosnicu ekipe čine devojke ponikle u našoj školi fudbala, one su veoma mlade, rođene su od 2001. do 2004. godine. Ponosni smo što više od dve trećine ekipe čine devojke iz Požarevca i okoline. Zahvaljujući šefici stručnog štaba, treninzi se od 15. jula odvijaju redovno. Trudićemo se da ova mlada i perspektivna ekipa ostvari što bolji rezultat. Ako ova ekipa ostane na duže staze smatram da je spremna za velika dela“, rekao je predsednik kluba.

 

Ljubiša Stanojlović, predsednik ŽFK „Požarevac“

Stanojlović je i potpredsednik komisije za ženski fudbal FS Srbije i predsednik komisije FS regiona zapadne Srbije.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top