Ostvaren godišnji plan, proizvedene 6,24 milijarde kilovat-časova

Kostolac

Privreda

Ostvaren godišnji plan, proizvedene 6,24 milijarde kilovat-časova

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Kostolački termosektor ostvario je u potpunosti godišnji plan proizvodnje električne energije, predavši elektroenergetskom sistemu ukupno 6,24 milijarde kilovat-časova, koliko su do kraja prošle godine proizvele TE „Kostolac A“ i TE „Kostolac B“.

Termoelektrana „Kostolac A“ je tokom prošle godine proizvela ukupno 1,67 milijardi kilovat-časova električne energije, dok je TE „Kostolac B“ predala ukupno 4,57 milijardi kilovat-časova.

Rad termoelektrana tokom prošle godine bio je posebno otežan zbog činjenice da se sve moralo prilagoditi pandemijskim merama predostrožnosti zbog pandemije sovid-19. Zaposleni i u sektoru proizvodnje i u sektoru održavanja ipak su uspeli da ostvare godišnji plan proizvodnje, koja se odvijala kako je i planirano.

Posebno treba istaći činjenicu da je pouzdana proizvodnja električne energije u celom kostolačkom kolektivu shvaćena kao imperativ i značajan doprinos funkcionisanju svih institucija tokom trajanja pandemije. Dobrim rezultatima termosektora doprinela je redovna isporuka kvalitetnog uglja sa kopa „Drmno“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top