Osumnjičeni za napad na preminulog vozača autobusa izašao iz pritvora

Braničevo

Hronika

Osumnjičeni za napad na preminulog vozača autobusa izašao iz pritvora

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Nije bilo osnova da se osumnjičeni zadrži u pritvoru duže od osam dana, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu Požarevac.

Na društvenim mrežama Gradištanci navode da se D.M. iz ovog mesta, koji je osumnjičen da je nakon verbalne rasprave fizički nasrnuo na vozača autobusa, navodno, zbog nestalog prtljaga, nalazi na slobodi, da je viđen u tom gradu.

Njemu  je, podsećamo, dva dana nakon incidenta i hapšenja određen pritvor do 30 dana od strane OJT kako ne bi uticao na svedoke.

>>VOZAČ AUTOBUSA U KRITIČNOM STANJU, NAPADAČU ODREĐEN PRITVOR<<

„D.M. je bio u pritvoru osam dana zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje. Ne postoji zakonska mogućnost da bude zadržan  duže u pritvoru", potvrdila je Vladanka Pantić, portparolka Osnovog javnog tužilaštva u Požarevcu, za portal E-Braničevo.

Po njenim rečima, D.M. je zadržan u pritvoru dok su saslušavani svedoci  na koje on eventualno može da utiče, a potom je pušten na slobodu jer, kako ranije nikada nije bio osuđivan, nema zakonskog osnova da se duže zadrži u pritvoru.  

>>KOBNA SVAĐA OKO PRTLJAGA – PREMINUO VOZAČ AUTOBUSA U POŽAREVCU<<

Na pitanje da li će zbog smrti vozača autobusa doći do prekvalifikacije krivičnog dela, Pantić je negirala tu mogućnost.

„Pošto je vozač autobusa preminuo od infarkta ostaje isto krivično delo, a to je nasilničko ponašanje", kazala je portparolka Osnovnog javnog tužilaštva.

To Top