Osvetljen put do manastira Nimnik

Veliko Gradište

Događaji

Osvetljen put do manastira Nimnik

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Postavljena je rasveta sa najsavremenijim LED svetiljkama koje ispunjavaju najviše tehničke standarde i najviši kvalitet u javnoj rasveti.

“Opština ima velike planove i ambicije da razvija turizam – pored Srebrnog jezera, Ramske tvrđave i svega što imamo u ponudi. Naš manastir Nimnik je svetinja koju treba posetiti i mi kao opština činimo napore da zajedno sa bratstvom iz manastira održimo jedan nivo i dolaskom novog igumana i novih ljudi ovde to dobija na značaju“, kazao je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište.

On je zahvalio kompaniji Smart Energy Investment koja je prepoznala potrebu da donira svetiljke, firmi Keep light koja je izvršila doniranje u vidu montaže i Elektrodistribuciji Požarevac koja je donirala obnovu bandera i napojnih kablova kako bi savremene LED svetiljke mogle da se ugrade. Kako je rekao, opština će u narednom periodu urediti i put do manastira.

“Ovo je primer dobre prakse javno-privatnog partnerstva. Sa ovom firmom smo pre dve godine zaključili ugovor i zamenjen je deo javne rasveta u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru i to po najvišim standardima“, istakao je Milić.

Iguman Jelisej dodao je da je osvetljenje bilo neophodno budući da sve veći broj posetilaca dolazi i u večernjim satima i sada može bezbedno da priđe manastiru.

“Tu se vidi jedna nesebičnost, ljudskost, želja da se pomogne svetinja i ceo ovaj braničevski kraj“, kazao je iguman.

U godinama pred nama sve opštine u Srbiji će zameniti javno osvetljenje u skladu sa zahtevima EU, ali i zbog uštede električne energije i očuvanja prirode.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top