Otvorena Spomen soba posvećena Slobodanu Miloševiću (FOTO)

Požarevac

Politika

Otvorena Spomen soba posvećena Slobodanu Miloševiću (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Otvaranju Spomen sobe prisustvovali su Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS-a i Nikola Šainović, bivši premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije.

Socijalistička omladina grada Požarevca je u znak sećanja na osnivača SPS, predsednika SRJ i sugrađanina Slobodana Miloševića, napravila Spomen sobu u kojoj je izložen deo uspomena i nagrada koje je dobio. Cilj otvaranja Spomen sobe je da se pošalje poruka da je on bio važna istorijska ličnost u Požarevcu i u Srbiji.

Detalj sa izložbe

 „Slobodan Milošević je obeležio jedno vreme u kome se živelo vrlo teško, ali sve ono što je uradio pokolenja će sigurno da cene“, kazao je Slobodan Jović, predsednik Gradskog odbora SPS Požarevac.

 

Slobodan Jović, predsednik Gradskog odbora SPS Požarevac

„Sloba je bio čovek heroj. Ono što ja pamtim iz tog vremena da je bio izuzetan čovek i istorija će to pokazati, mada mi već danas znamo ko je on bio. Oko 90 odsto tekstova, napisa i knjiga u svetu pozitivno govori o njegovoj ličnosti sa kraja 20.veka“, rekao je Milutin Mrkonjić.

 

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS

Nikola Šainović kazao je da je Spomen soba trajno obeležje jednog vremena i života Socijalističke partije Srbije i simboli borbe Slobodana Miloševića.

„Ono što su tražili od Slobe, to su tražili kasnije od Đinđića i Koštunice, a traže i danas od Vučića – potpis na menicu o predaji Kosova. To niko u Srbiji nije mogao da da niti će dati, a Sloba je bio suočen sa oružanim pritiskom i on se tome odupreo svojom glavom i borio se dalje u Hagu. Da li je imao neke greške, naravno da je imao, ali danas sa ovog rastojanja kada gledamo strateško opredeljenje da se brani ostanak srpskog naroda na ovim prostorima je bilo nužno, on se njega prihvatio i borio se do kraja sa istim ubeđenjem“, istakao je Šainović.

 

Nikola Šainović, bivši premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije

Spomen soba se nalazi u zgradi komiteta, u prostorijama Gradskog odbora SPS Požarevac, i svi zaiteresovani mogu da pogledaju njen sadržaj.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top