Otvorena sportska hala i prostorije za najmlađe u PU „Majski cvet“

Požarevac

Društvo

Otvorena sportska hala i prostorije za najmlađe u PU „Majski cvet“

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište i direktorka PU “Majski cvet“, Slavica Janković, otvorili su novoizgrađenu sportsku halu i prostorije za najmlađe u centralnom objektu u Velikom Gradištu.

“Velika stvar je što nijedno dete ne čeka na upis u vrtić u Velikom Gradištu, ne znam da li toga ima u Srbiji. Imamo 10 odeljenja po selima koja koštaju, i neka koštaju, to je ulaganje u budućnost. Otvorićemo dečje vrtiće u selima gde god imamo prilike da to uradimo, neka ima i petoro-šestoro dece, i nadamo se da ćemo u svim selima imati isturena odeljenja“, rekao je Milić i najavio da vrtić od septembra dobija i jednog “difovca“ koji će raditi sa najmanjom decom kako bi počela da se bave sportom već od godinu dana.

 

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Dogradnja ovog objekta realizovana je preko Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, u okviru Programa za sufinasiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, i učešća opštine Veliko Gradište.

Iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje troškova mera populacione politike Kabineta iznosio je 26.364.450 dinara, dok je lokalna samouprava učestvovala sa preko 9.610.000 dinara.

Radovima je obuhvaćena izgradnja sportske hale i još dva odeljenja sa pratećim poslovnim prostorom i mokrim čvorovima kao i dogradnju, opremanje i rekonstrukciju kuhinje, prostora ukupne veličine oko 500 kvadratnih metara. Ovim ulaganjima kapacitet objekta povećan je za boravak još 30 mališana pa će vrtić od sada pohađati čak njih 450.

“Pored ulaganja u projekat dogradnje, 40 godina ulaganja stoji iza nas naš osnivač – naša opština, sa ciljem da poboljša uslove rada naše ustanove, da damo što veću podršku porodici, da nam mladi ostaju u našoj opštini, da mladi ljudi rađaju i da im deca budu zbrinuta na kvalitetan način“, rekla je direktorka PU “Majski cvet“.

 

Nova sportska hala

Janković je dodala da je kroz ovaj projekat otvoreno i šest novih radnih mesta za dve medicinske sestre, dva vaspitača i dva tehnička lica.

Prvi put se u vrtiću otvara i jaslena grupa za najmlađi uzrast dece od šest do 12 meseci, što će svakako pomoći roditeljima u svakodnevnim obavezama.

Ova ustanova, osim u Velikom Gradištu, radi i u deset područnih vaspitnih grupa – u Požeženu, Topolovniku, Makcu, Desinu, Kisiljevu, Zatonju, Majilovcu, Kurjaču, Sirakovu i Carevcu.

To Top