Ove godine grad je uložio šest miliona više u sportske klubove

Požarevac

Politika

Ove godine grad je uložio šest miliona više u sportske klubove

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na konferenciji za medije Srpske napredne stranke, Bane Spasović, predsednik gradskog odbora, predstavio je rezultate rada u oblasti sporta.

 Po njegovim rečima za funkcionisanje klubova u 2019. godini grad je izdvojio 82 miliona dinara, što je oko 6 miliona više nego prošle godine.

„Klubovi imaju jasne kritrijume šta mogu da očekuju od grada i oni sada funkcionišu dosta stabilnije u uslovima poboljšane infrastrukture, što daje određene rezultate“, rekao je Spasović.

Lider požarevačkih naprednjaka je istakao da svaki dinar uložen u sport nije trošak, posebno u školski sport i mlađe kategorije, jer je dinar uložen u sport tri dinara manje ulaganja u zdravstvo.

Grad je dosta uložio u sportsku infrastrukturu, sportska hala je dobila novi izgled, ali ne samo kao kozmetičku promenu.

„Rade se rekonstrukcije sportskih objekata. U sportskoj hali promenjena su sedišta, postavljena led rasveta, urađeni su plato i fasada. I Partizanska ulica isped sporstke hale je komletno rekonstruisana“, rekao je Spasović.

Ukupno ulaganje u sportsku halu od 2016. godine do danas je više od 20 miliona dinara i, kako je Spasović istakao, već je dobila izgled pravog sportskog centra kakav Požarevac zaslužuje. Grad se ne oslanja samo na novac iz budžeta već aplicira prema raznim fondovima kako bi više bilo uloženo u sportsku infrastrukturu.

Putem projekta prekogranične saradnje dobijena je balon hala, koja je vredna više od 10 miliona dinara bez PDV. U saradnji sa NIS-om postavljena je tartan podloga na stadion malih sportova, čija je vrednost oko 4 miliona dinara. U prethodnom periodu rekonstruisana je i hala sportova u Kostolcu, što je koštalo oko 18 miliona dinara.

Požarevac je bio domaćin sportskih manifestacija, a kroz grad proći će ponovo biciklistička „Trka kroz Srbiju“, zapravo doći će, jer je cilj baš u Požarevcu 2. avgusta.

Nije zapostavljena sportska infrastruktura i u selima, budžet je itekako izbalansiran i ulaganja u seoske mesne zajednice u pojedinim segmentima prevazilazi 25 odsto. U prethodne tri godine urađeni su sportski tereni u naseljima Bare, Kasidol, Klenovnik,Živica i skoro je završen sportski teren u Bratincu.

U planu je da se napravi biciklistička staza za Ljubičevo. U toku je izrada idejnih projekta aneksa Hale sportova, naredne godine uslediće realizacija. Ovih dana biće raspisana i javna nabavka za izradu projektne dokumentacije za zatvoreni bazen.

„Sarađivaćemo sa Vaterpolo i Plivačkim savezom Srbije kao bi napravili što bolji projekat. To je velika investicija“, zaključio je Spasović.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top