Ovog leta rezerve krvi zavise od svih nas

Požarevac

Događaji

Ovog leta rezerve krvi zavise od svih nas

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi održana u Domu Crvenog krsta Požarevac.

Po rečima Marije Čukić,  predstavnice Crvenog krsta, ova akcija dobrovoljnog davanja krvi je specifična ne samo po odzivu dobrovoljnih davalaca krvi, već što je i jedan od promotera ovogodišnje kampanje „Crveni krst – crveni tepih“, Požarevljanin Novica Savić,  šef požarevačkog dopisništva RTS-a.Savić je jedna od 46 ličnosti iz Srbije koja učestvuje u promociji dobrovoljnog davanja krvi i koja je snimila video na temu zašto je važno dati krv, ko sve može biti primalac krvi i zašto je važno da svi pomažemo svima?

Pogledajte OVDE.

„Crveni krst Požarevac  poslednjih deset godina beleži najbolje rezultate u oblasti davalaštva u Srbiji. Crveni krst Srbije ima potrebu da se zahvali svim Požarevljanima na njihovoj savesnosti i solidarnosti koju iskazuju jedni za druge i primer su svim građanima Srbije svojim uspehom“, rekla je Čukić.

Promocija dobrovoljnog davanja krvi radi se davanjem krvi ali i afirmativnim izražavanjem i volonterizmom. Na poziv Čukićeve, Savić je odgovorio u redu, jer smatra da su javne ličnosti u obavezi da učestvuju u društvenom životu i promovišu pozitivne stvari.

„Dobrovoljno davalaštvo krvi je svakako jedna od najpozitivnijih stvari koje čovek može da uradi i smatrao sam logičnim da dam svoj doprinos promovisanju davalaštva krvi. Čast mi je što me je Crveni krst Srbije svrstao među 46 javnih ličnosti iz Srbije“, kazao je Savić.

On je izrazio zahvalnost Crvenom krstu Požarevac i Saši Obradoviću, sekretaru organizacije u Požarevcu, jer  je velikim angažovanjem i animiranjem javnih ličnosti, novinara, političara i drugih u Požarevcu podigao stepen dobrovoljnog davalaštva krvi na izuzetan nivo, što je doprinelo da je grad pod Čačalicom već osam godina zaredom najhumaniji grad u Srbiji.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top