Pacijenti u požarevačkoj kovid bolnici sa sve težom kliničkom slikom

Požarevac

Društvo

Pacijenti u požarevačkoj kovid bolnici sa sve težom kliničkom slikom

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici Požarevac trenutno su hospitalizovana 174 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih 158 iz Braničevskog okruga. Kod polovine pacijenata potvrđen je kovid 19, a za ostale se čekaju rezultati.

Četiri zdravstvena radnika OB Požarevac pozitivna su na koronavirus, a sedmoro se nalazi u samoizolaciji zbog kontakata sa obolelima. 

“Svi su u dobrom stanju. U poslednja 24 sata imali smo osam novih prijema i 21 otpust. Na respiratorima je trenutno devet pacijenata. Sva kiseonična mesta su zauzeta. Svi pacijenti koji su trenutno hospitalizovani u našoj kovid bonici u lošijem su opštem stanju nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu kada smo imali i pacijente sa umerenijim kliničkim slikama”, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na građane da se pridržavaju svih mera zaštite, pogotovo jer je pred nama vikend kada dolazi do većih opuštanja i okupljanja. 

“Izbegavajte gužve, zatvorene prostore, držite propisanu fizičku distancu, nosite maske i pojačano održavajte higijenu. Zaštitite sebe i druge”, piše u saopštenju.

U „zelenoj zoni“ nalazi se 117  pacijenata.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top