Paketi za bebe rođene u nedelji Crvenog krsta

Požarevac

Događaji

Paketi za bebe rođene u nedelji Crvenog krsta

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja, realizovana je tradicionalna akcija „Paket za novorođenu bebu“.

Po rečima Jelene Rašić, sekretarke Crvenog krsta Požarevac, kroz projekat „Deca su ukras sveta“ koji je podržao grad Požarevac uspeli su da obezbede 20 paketa za bebe, koje su danas uručili svim majkama beba rođenim u nedelji Crvenog krsta.

Uručeni paketi

„Paketi sadrže kozmetiku, plišane igračke i ćebe, želeli smo da obezbedimo majkama beba sve ono što im je potrebno u prvim danima života“, istakla je Rašić i dodala da je Crveni krst uspeo je da obezbedi još bebi paketa koji će sadržati radosnice Crvenog krsta, članske knjižice i gaderobu za bebe.

Dejan Krstić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalnu politiku i društvene delatnosti, pohvalio je rad požarevačke organizacije Crvenog krsta i podsetio da grad Požarevac takođe svake godine daruje paketima novorođene bebe. Ove godine je za tu namenu u gradskom budžetu opredeljeno 3,5 miliona dinara.

Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac, istakao je zadovoljstvo što se ovakva akcija organizuje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Stvaranje što boljih uslova za porodilje kako bi se što prijatnije osećale, kako bi im boravak ostao u lepom sećanju, zadatak je kako uprave bolnice tako i zaposlenih. Imali smo prosek oko 1.000 porođaja godišnje, nažalost ove godine verovatno neće biti toliko porođaja. Od početka godine rođeno je 309 beba“, kazao je Nikolić.

U periodu od 8. do 13. maja u Opštoj bolnici rođeno je 15 beba, što je više u odnosu na prošlu godinu kada je u istom periodu rođeno 12 beba.

To Top