A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Palestina u Kladurovu - ambasada palestine - kladurovo
Palestina u Kladurovu

Petrovac

Događaji

Palestina u Kladurovu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Štand Ambasade Palestine na „Žumarijadi“, na kome je predstavljen deo palestinske kulture i tradicije, bio je prava atrakcija u Kladurovu.

U Ambasadi države Palestine smatraju da nakraći put za zbližavanje dva naroda vodi preko kulture, tradicije, folklora i domaće radinosti. Saradnja palestinskog i srpskog naroda nije novijeg datuma, naprotiv, po rečima Osamah Savkat al Hindia, sekretara palestinske ambasade, datira još iz vremena kada je Sveti Sava boravio u Palestini.
 „Učestvujemo na mnogim manifestacijama u Srbiji. Na manifestaciji „Zlatna nit“ u Vrnjačkoj Banji  upoznao sam organizatore „Žumarijade“ i dobio poziv da učestvujemo. Lepo nam je ovde, uživali smo u gostroprimstvu domaćina. Iz Palestine smo doneli ručne radove od maslinovog drveta i sa sedefom iz Jerusalima, tradicionalnu pelestinsku nošnju i hranu“, rekao je Al Hindi.
Razlike su brojne između kulture Srbije i Palestine, ali ima i sličnosti, kaže palestinski diplomata.

Kaže da je uočio sličnosti između srpskog i palestinskog folklora, odnosno narodne igre. Svako mesto u Palestini, kao i u Srbiji, ima svoju davku, odnosno kolo. Sličnosti je primetio i u muzici.
Jesmo mi različita kultura, ali sličnosti u tradiciji i te kako ima. Najviše sličnosti ima u muzici, potom u izradi ručnih radova, pre svega veza. Boje su drugačije, ali rad je veoma sličan“, zaključio je  Osamah Savkat al Hindi.
Posetioci „Žumarijade“ bili su veoma zainteresovani za štand palestinske kulture i tradicije, postavljali su brojna pitanja kako bi se što bolje upoznali sa tradicijom ove daleke zemlje.

Svoje utiske i kadrove koje je zabeležio tokom trajanja manifestacije sekretar ambasade države Palestine u Srbiji preneće palestinskim medijima.
 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top