Parking garaža se otvara u subotu

Požarevac

Društvo

Parking garaža se otvara u subotu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački odbornici usvojili su odluku o davanju na korišćenje montažnog objekta “Garaža Takovska” JKP “Parking servis” i dali su saglasnost na dopunu cenovnika ovog preduzeća.

Na prethodnoj sednici Skupštine Požarevca odbornici su usvojili izmenu odluke o upravljaju javnim parkiralištima. Usvajanjem te odluke stvorili su se preduslovi za usvajanje dopune cenovnika, konkretno, izmenjen je član koji se odnosi na povlašćene korisnike i rezervisana parking mesta, kao i na cenu parkiranja u „Garaži Takovska“.

Parkiranje u novoj spratnoj garaži biće nešto skuplje nego parkiranje u prvoj i drugoj zoni grada. Naime, započeti čas parkiranja za putničke automobile, osim na posebnom parkiralištu „Garaža Takovska“, iznosi 50 dinara, dok će jedan čas parkiranja za putničke automobile u garaži koštati 60 dinara.

>>KOLIKO ĆE KOŠTATI PARKIRANJE U BUDUĆOJ GARAŽI?<<

 Slobodan Vasić, predsednik Odborničke grupe „Dosta je bilo – Most“,  upitao je direktorku „Parking servisa“, Mariju Papović, zbog čega je razlika u ceni.

„Da li ćemo tu razliku od 10 dinara da plaćamo zato što nam auto stoji u hladu na prvom spratu, a na drugom spratu kad se parkiramo plaćamo pogled sa garažom na grad. Grad je finansirao izgradnju garaže, ne vidim logiku da poskupi za 10 dinara“, rekao je Vasić.

Slobodan Vasić, predsednik Odborničke grupe „Dosta je bilo – Most“

Direktorka Marija Papović je podsetila da cena na zatvorenim parkiralištima od 50 dinara nije menjana od 2013. godine, a da su svi troškovi skočili za 20, 30, 40 pa čak i 50 odsto.

„U  skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima cena komunalne usluge se određuje pre svega na osnovu načela da pokrije poslovne rashode koji se tiču izdavanja objekta. Upravljanje parkiralištima je skup i odgovoran posao koji zahteva veliku organizaciju, tako da što se tiče cene mislim da je ona zaista opravdana“, istakla je Papović.

Marija Papović, direktorka JKP “Parking servis”

Većinom glasova odbornici su usvoji ovu tačku dnevnog reda.

Papović je najavila da garaža počinje da radi sutra u 6 časova ujutru i radiće 24 časa.

„U subotu i nedelju biće besplatno parkiranje u „Garaži Takovska“ kako bi se građani upoznali s objektom. Od ponedeljka do kraja oktobra biće promo period, odnosno prvi započeti sat parkiranja biće besplatan, a svaki naredni se plaća“, naglasila je ona.

Objekat ima 144 parking mesta, u prvom novou 73 i još tri mesta za osobe sa invaliditetom, a na spratu 68 parking mesta. Informacioni brojač stoji na ulazu u sam objekat koji će građane usmeravati da li ima slobodnih parking mesta.

To Top