Pavlović ponovo gradonačelnik Požarevca

Požarevac

Politika

Pavlović ponovo gradonačelnik Požarevca

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, ponovo je na čelu grada Požarevca, a za njegovog zamenika na današnjoj sednici lokalnog parlamenta izglasan je Bojan Dinić, dosadašnji član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, zaštitu životne sredine i zdravstvo.

Saša Pavlović, rođen je 1. novembra 1980. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Kostolcu, a nakon toga i Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Odsek telekomunikacije i informacione tehnologije, smer sistemsko inženjerstvo. Od 2008. godine radio je u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu, kao profesor predmeta iz oblasti elektronike, informatike i telekomunikacija.

U januaru 2014. godine, izabran je za zamenika predsednika Gradske opštine Kostolac. Za zamenika gradonačelnika grada Požarevca, izabran je 23. maja 2016. godine, a za gradonačelnika 17. avgusta 2020. godine. Član je Srpske napredne stranke i potpredsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Požarevcu.

Pre tajnog glasanja, on je pročitao ekspoze o tome šta je do sada urađeno u Požarevcu. Pomenuo je ulaganje u sve sfere društva, a između ostalog rekonstrukciju bazena, kupovinu Doma vojske, ulaganje u sportske objekte, zdravstvene ustanove, rekonstrukciju ulica, Čikoša, Tabačke čaršije, zelenih površina, Muzeja kulturne istorije, uvođenje ambijentalnog osvetljenja zgrade Načelstva, asfaltiranje ulica, ulaganje u vodosnabdevanje... Najavio je opremanje industrijske zone, dovođenje investitora, ulaganje u privredu, rekonstrukciju Starog korzoa, modernizaciju pijace „Krug“, izgradnje kostolačkog doma zdravlja, prepumpne stanice, rekonstrukciju Galerije „Milena Pavlović Barili“, izgradnju regionalne deponije. Najavio je nastavak ulaganja u vrtiće, prosvetu, kulturu i ostale sfere društva.

Odbornici iz krugova opozicije bili su nezadovoljni dosadašnjim funkcionisanjem grada. Za govornicom su javno kritikovali između ostalog to što Požarevac ne nudi đacima besplatne udžbenike, pucanje vodovodnih cevi i neraspisivanje izbora za savete mesnih zajednica.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Bojan Dinić, diplomirani ekonomista iz Požarevca.

On je rođen 1. novembra 1987. godine u Požarevcu. Osnovnu školu završio je u Bradarcu, a srednju Tehničku školu „Nikola Tesla" u Kostolcu, smer elektrotehničar računara. Zvanje diplomirani ekonomista stekao je 2010. godine, nakon završenih osnovnih akademskih studija. Od 2014. do 2016. godine radio je u finansijskoj službi Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu.

Od 2016. do 2020. godine bio je zaposlen u Opštoj bolnici u Požarevcu, u službi javnih nabavki i ekonomsko-finansijskoj službi. Od 2020. godine obavlja funkciju člana Gradskog veća zaduženog za poljoprivredu, zaštitu životne sredine i zdravstvo. Član je Srpske napredne stranke.

Pored njih, izglasani su i članovi Gradskog veća Požarevca.

Za postavljenje gradonačelnika, zamenika i članova veća glasalo je 48 odbornika, dok je protiv bilo njih 12.

To Top