A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Pčelarska zadruga „Homolje med” povećala kapcitet proizvodnje
Pčelarska zadruga „Homolje med” povećala kapcitet proizvodnje

Žagubica

Poljoprivreda

Pčelarska zadruga „Homolje med” povećala kapcitet proizvodnje

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Zadruga funkcioniše, raste i razvija mrežu od 5.500 košnica koje poseduje 220 pčelara opštine Žagubica, kao i 1.000 košnica u vlasništvu zadruge, koje su raspoređene na nekoliko lokacija u Homolju.

Lokalna samouprava opštine Žagubica, u saradnji sa Ministarstvom za Regionalni razvoj Republike Srbije, prepoznala je potencijale opštine Žagubica za razvoj pčelarstva, što je rezultiralo ponovnim oživljavanjem Pčelarske zadruge „Homolje med” prošle godine kroz projekat „Uvećanje kapaciteta proizvodnje „Homoljskog meda”.

 „Na Jelencu  se nalazi deo zadružnog pčelinjaka, koji je zadruga dobila na konkursu Ministarstva za regionalni razvoj. Oni su prepoznali naše potencijale i donirali su nam sredstva, tako da je pčelarsku zadrugu došlo 1.000 košnica sa rojevima i nešto pčelaske opreme za preradu meda, koja je stacionirana u proizvodnom centru. Od tih 1.000 košnica raspoređeno je još kod 33 kooperanata, koji su sa zadrugom sklopili ugovor o zajedničkoj proizvodnji“, rekao je Živorad Tomić, direktor Pčelarske zadruge „Homolje med“.

Prema njegovim rečima svi pčelari su već otpočeli pripreme za uzimljavanje pčela. Da bi pčelinja društva kvalitetno preživela moraju imati dovoljne količine pravilno raspoređene hrane, koja se proizvodi u proizvodnom pogonu Pčelarskog centra opštine Žagubica.

Iz Pčelarskog centra napominju da u svojim pogonima poseduju svu potrebnu opremu za moderno  pčelarstvo i da je ona na raspolaganju za korišćenje svim pčelarima opštine Žagubica.

Homoljski med je prvi brendirani med u Srbiji, odnosno med sa zaštićenim geografskim poreklom, a sam naziv ukazuje i na područje sa koga dolazi, jer se Homolje teritorijalno poklapa sa područjem opštine Žagubica i samo poreklo ove zdrave poslastice sa ovog regiona  može nositi oznaku “Homoljski”, navodi se na opštinskom sajtu www.zagubica.org.rs.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top