PD ,,Gornjak“ u konkurenciji za ,,Turistički cvet”

Petrovac

Turizam

PD ,,Gornjak“ u konkurenciji za ,,Turistički cvet”

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Planinarsko društvo ,,Gornjak“ je u konkurenciji za prestižnu republičku nagradu ,,Turistički cvet”. Turistička organizacija Petrovca na Mlavi poziva građane da glasaju za ovo društvo koje je u konkurenciji pravnih subjekata za doprinos unapređenju turističke ponude i promocije turizma.

„Turistički cvet“ je nagrada Turističke organizacije Srbije koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima u Srbiji.

Za ovu nagradu nominovano je Planinarsko društvo „Gornjak“, sportsko društvo koje ulaže veliki trud u očuvanje životne sredine i održivi razvoj sportsko – rekreativnog, avanturističkog i adrenalinskog turizma, navodi se na zvaničnom sajtu ,,Turistički cvet”.

Svi koji smatraju da “Gornjak” zaslužuje ovu nagradu mogu da glasaju onlajn OVDE.

O Planinarskom društvu “Gornjak”

Ovo planinarsko društvo osnovano je u februaru 2009. godine sa sedištem u opštini Petrovac na Mlavi, sa ciljem popularizacije aktivnijeg i zdravijeg načina života.

Kako piše, Planinarsko društvo „Gornjak“ ima odličnu saradnju sa Turističkom organizacijom opštine Petrovac na Mlavi, kao i ostalim lokalnim subjektima koji učestvuju u turističkom razvoju opštine.

,,Zaslužni su za detaljno uređivanje i obeležavanje planinarskih staza i prelepih vidikovaca na području Homoljskih planina. PD „Gornjak“ je i stvaralac „VIA FERRATE – GORNJAK“. Uz pomoć lokalne samouprave, koja je obezbedila sredstva, kompletnu feratu je u toku nekoliko meseci gradilo četvoro alpinista, a među njima je bio i Dejan Antić – sadašnji predsednik PD „Gornjak“, navodi se na zvaničnom sajtu ,,Turistički cvet”.

Ova sportska ferata je duga 1100 metara, a krajnja tačka je lokacija „Kudelinove tvrđave“, odnosno zidina srednjovekovnog grada Ždrelo. Urađena je po svim međunarodnim standardima.

Nalazi se u izvanrednom prirodnom ambijentu Gornjačke klisure, a u njenoj blizini su stacionirani savremeno uređeni ugostiteljski objekti, spa/wellness sadržaji „Mlavskih termi“, kao i smeštaj u domaćoj radinosti.

Pruža prelepo iskustvo i nezaboravan doživljaj svim ljubiteljima prirode i ovakvih sportskih aktivnosti, dok sam predeo protkan Mlavom, stiškom ravnicom i planinama Homolja stvara osećaj kompletnog fizičkog i psihičkog zadovoljstva.

,,Uz srdačne domaćine, specifičnu gastronomiju uslovljenu spojem srpske i vlaške tradicije i kulturno bogatstvo, priroda ovog kraja čini da svaki posetilac poželi da se ponovo vrati. Zato je moramo čuvati, brinuti se o njoj i kroz održiv razvoj je upoznati sa budućim generacijama, a PD „Gornjak“ je pravi primer kako se to radi”, navodi se na ovom sajtu.

To Top