Pedagog Miloš Antić o starijim osobama sa mentalnim poteškoćama (VIDEO)

Braničevo

Društvo

Pedagog Miloš Antić o starijim osobama sa mentalnim poteškoćama (VIDEO)

Foto: Video: Rebelde

How Good Of A Friend Are You Really?

Portal E-Braničevo istražuje kako osobe sa intelektualnim poteškoćama dospevaju u Ustanovu za odrasle i starije ,,Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu kod Petrovca na Mlavi, u okviru projekta „Intelektualni invaliditet kod odraslih i starih – put bez povratka“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja (sada Ministarstvo informisanja i telekomunikacija).

Osobe sa intelektualnim teškoćama spadaju u osobe sa invaliditetom i najčešće su delimično ili potpuno lišena radne i poslovne sposobnosti. Kada porodica nije u stanju da o njima brine jedina opcija je smeštaj u specijalizovanu ustanovu.

Sa Milošem Antićem, specijalnim pedagogom u Ustanovi za odrasle i starije "Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu, razgovarali smo o razlozima zbog kojih porodica smešta srodnika u ovu ustanovu i da li je osobama sa intelektualnim poteškoćama bolje u porodici ili u ustanovi. U razgovor on još otkriva da li je mentalni invaliditet izlečiv i da li je moguće da korisnik izađe iz ustanove sposoban za samostalan život.

 

Continue Reading
Povezane teme...
To Top