Pehar „Stiški suncokret“ osvojila Gradištanka Tanja Đurđević

Malo Crniće

Kultura

Pehar „Stiški suncokret“ osvojila Gradištanka Tanja Đurđević

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Manifestacija „Stiška svitanja“ bila je u znaku konkursa za kratke priče „Od slova do simbola“.

Manifestaciju je priredila biblioteka „Srboljub Mitić“ Malo Crniće. Više od sto autora iz Srbije, ali i van njenih granica, uzelo je učešće, tako da manifestacija ima međunarodni karakter.

Žiri u sastavu: Violeta Dimitrić, novinar, Lidija Malović, pisac, i Zorka Stojanović, pisac, tajnim bodovanjem svake priče i sabiranjem bodova, izabrao je priče koje svojim kvalitetom zaslužuju da uđu u Zbornik, i naravno, među njima one najbolje.

Prva nagrada - pehar „Stiški suncokret“, pripala je autorki priče „Peščanik“, Tanji Đurđević iz Velikog Gradišta.

„Stiško pero“ i drugo mesto pripalo je autoru priče „Šapat magije“, Vići Mitroviću iz Švajcarske.

Treće mesto i nagrada „Stiški venac“ na osnovu jednakog broja bodova, ravnopravno dele: Magdalena Redžević iz Kostolca, Svetlana Perišić iz Smoljinca i Tomislav Krsmanović iz Beograda.

Medaljama i knjigama nagrađeni su: Bane Docin iz Požarevca, Nerandža Kostić iz Mosne kod Donjeg Milanovca, Milica Simić iz Rače, Marica Ćosić iz Kovina, Hranimir Hrane Milojković iz Sokobanje, Dragana Mladenov iz Novog Sada, Miodrag Pavlović iz Krnjeva, Dragana Ranđić iz Požarevca, Ljubisav Grujić Gruja iz Požarevca i Špejtin Sojeva Sole iz Beograda.

Na promociji „Zbornika“ bio je i Sabah al Zubeidi, pisac iz Iraka,  koji živi u Beogradu, kao i Violeta Božović iz Prijedora, Republika Srpska.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top