Pesma gradištanske vaspitačice u „Bukvaru“

Veliko Gradište

Zanimljivosti

Pesma gradištanske vaspitačice u „Bukvaru“

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Pesma ,,Jabuka“ Slavice Perić, vaspitačice u Predškolskoj ustanovi ,,Majski cvet“ Veliko Gradište našla je svoje mesto u „Bukvaru“. Tim povodom Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, organizovao je prijem u opštinskom zdanju.

,,Često primamo uspešne sportiste, najbolje učenike koji ostvaruju zapažene rezultate, ali ovo je prvi put da primimo ovakvu osobu, pesnika, koja je ušla u istoriju napisavši pesmu za „Bukvar“, rekao je Milić.    

Slavica Perić je prvi pesnik amater čija je pesma uvrštena u Bukvar. Kako kaže, piše čitav život, a inspiraciju dobija u trenutku, pa rado smišlja stihove za prijatelje i kolege.

Pesma koja je svoje mesto našla u „Bukvaru“

Do sada je objavila jednu knjigu pod nazivom ,,Zemlja snova“, a svoje pesme objavljuje u časopisu ,,Malac radoznalac“, namenjenom najmlađima.

Za ustanovu u kojoj radi napisala je himnu, a za  Kulturni centar u Velikom Gradištu uradila je songove za pozorišnu predstavu ,,Čarobnjak iz Oza“. Ova vaspitačica može da se pohvali i osvojenim prvim mestom na takmičenju za najbolju muzičku numeru sa ,,Pertini“ temom.

To Top