peti-dani-japana-u-petrovcu-na-mlavi-foto

Petrovac

Događaji

Peti Dani Japana u Petrovcu na Mlavi (FOTO)

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

U Petrovcu na Mlavi održana je peti put zaredom trodnevna manifestacija „Dani Japana“.

U Petrovcu na Mlavi održana je, peti put zaredom, trodnevna manifestacija „Dani Japana“.

 

U petak, 1.jula, u biblioteci „Đura Jakšić“, održano je predavanje „Japanski i evropski mačevi. Predavači su bili Slobodan Marinić - kovač mačeva i dr Ivica Marinić – edukator japanskog mačevanja.

 


Borilačke veštine Japana na trgu u Petrovcu na Mlavi


Drugog dana manifestacije održana je prezentacija borilačkih veština na gradskom trgu. Prezentovane su veštine: džijudžica, džudo, karate, aikido, kobudo, kenjutsu, chanbara, wtf tekvondo, brazilska džiudžica, mma,kapoeria, srednjevekovno viteško borenje.


Manifestaciju je svečano otvorio predstavnik japanske ambasade Jošifumi Kano.

 


Duško Nedinić i Jošifumi Kano

 

Mnogobrojnim građanima na gradskom trgu se obratio i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, koji je rekao da će opština nastaviti da finansira ovakve događaje po kojima Petrovac postaje prepoznatljiv i da je izuzetno dobra stvar to što manifestacija od ove godine traje tri dana, a do sada je trajala dva dana.


Manifestaciji su prisustvovali i zamenik predsednika opštine  Goran Ristić i pomoćnici Saša Živojinović i Boris Gvozdić.  

 


Predstavnici opštine sa gostom iz Japana


Danas su u gradskom parku održane kreativne radionice iz japanske kaligrafije, origamija, radionica belih orlova, okloparska radionica, lukarska radionica, streličarstvo (tradicionalno i moderno), slobodno sportsko penjanje.


Organizatori su KBV Petrovac, Narodna biblioteka „Đura Jakšić“, a pokrovitelj manifestacije je opština Petrovac na Mlavi.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top