petrovac-na-mlavi-odrzana-prva-izlozba-gljiva-u-vilinom-kolu

Petrovac

Događaji

Petrovac na Mlavi: Održana prva izložba gljiva „U Vilinom kolu„

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Prošlog vikenda u organizaciji Udruzenja gljivara i ljubitelja prirode „Vilino kolo“Petrovac na Mlavi,održana je prva manifestacija pod nazivom „U Vilinom kolu„

Prošlog vikenda u organizaciji Udruzenja gljivara i ljubitelja prirode „Vilino kolo“ Petrovac na Mlavi, održana je prva manifestacija pod nazivom „U Vilinom kolu„.

 

Manifestacija čiji je pokrovitelj opština Petrovac na Mlavi,okupila je udruženja iz cele Srbije, među kojima su iz Valjeva, Niša, Užica, Novog Sada i Beograda.

 

 

Subota je bila predvidjena za teren i sakupljanje gljiva.Gljivari i ljubitelji prirode, koji su bili gosti manifestacije, imali su priliku da se upoznaju sa čarima Homoljskog kraja. Po reakcijama nakon terena, oduševljenja nisu izostala.Nakon obilaska i sakupljanja gljiva, usledio je rucak na potezu „Matkalau“, gde je kuvan pasulj. Pošto je sakupljen veliki broj uzoraka gljiva, pristupilo se determinaciji i sa tim procesom je završen prvi dan. Drugog dana je u prostorijama srednje škole „Mladost“organizovana izlozba gljiva. Svečanom otvaranju je prisustvovao i prvi čovek opstine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, zajedno sa zamenikom Goranom Ristićem, koji je otvorio izlozbu.

 

 

U nastavku programa prisutni su imali priliku da prisustvuju predavanju Branislava Uzelca, o gljivama u ishrani.

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top