petrovac-na-mlavi-pocela-gasifikacija-opstine

Petrovac

Događaji

Petrovac na Mlavi: Počela gasifikacija opštine

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Juče je za Petrovac na Mlavi bio važan dan. U Mesnoj zajednici Ždrelo počela je gasifikacija opštine .

Juče je za Petrovac na Mlavi bio važan dan. U Mesnoj zajednici Ždrelo počela je gasifikacija opštine .

 
 
Investitor je Srbijagas, a strateški patner i izvođač  radova Gas invest.

 


​Početak radova

 
Predsednik opštine Duško Nedinić je rekao da su aktivnosti započete  još 2006.godine izradom studije o načinu dovođenja prirodnog gasa u opštinu Petrovac na Mlavi, nakon čega je opština ušla u program investicija JP Srbijagas. 


„ Još 2008. godine sklopljen je ugovor o partnerstvu i poslovnoj saradnji na realizaciji programa gasifikacije na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi između opštine i Gas investa. Potom su usledile aktivnosti na pripremi planske dokumentacije, prostornom planiranju i izradi programa gasifikacije do 2012.godine. U međuvremenu došlo je do izmene načina investiranja u JP Srbijagas uvođenjem strateškog partnerstva, pa je 2015.godine usledio trojni ugovor između  JP Srbijagas kao investitora, Gas investa kao strateškog partnera i opštine Petrovac na Mlavi kao učesnika u izgradnji, koji danas počinje da se realizuje. Ugovorena je izgradnja ukupno 249 kilometara gasovoda sa 900 gasnih priključaka na teritoriji cele opštine. Danas počinje izgradnja prvih 33 kilometra gasovoda sa 152 gasna priključka na teritoriji naselja Ždrelo, Šetonje, Ćovdin, Vezičevo i Busur. Potom sledi gasifikacija Velikog Laola, Pankova i Petrovca sa pripadajućim naseljima. Ugovoreni rok gasifikacije cele opštine je četiri godine. Nadamo se investiranju u još 180 kilometara gasovoda, koliko bi po generalnom projektu bilo dovoljno da svako domaćinstvo i industrijski potrošač ima mogućnost da se priključi na gasovodni sistem JP Srbijagas“, rekao je Nedinić.

 


Prvi čovek opštine govori za medije

 

Ukupna vrednost investicije oko 12 miliona evra, koju u potpunosti finansira Srbijagas.


Gradimir Jakovljević, tehnički direktor Gas investa koji je strateški partner , je obećao da će ovu investiciju izvršiti u ugovorenom roku i u kvalitetu saglasnom tehničkoj dokumentaciji.

 
"Građani opštine Petrovac na Mlavi gas će moći da koriste za četri godine", poručio je Jakovljević.

 


Goran Ristić i Milanče Aćimović

 

Početku radova na gasifikaciji opštine prisustvovalo je kompletno rukovodstvo opštine Petrovac na Mlavi,a prisutan je bio i načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić.

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top