Petrovac planira sedmogodišnji razvoj

Petrovac

Događaji

Petrovac planira sedmogodišnji razvoj

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Petrovac na Mlavi pristupa izradi lokalnog plana razvoja za period od sedam godina, u skladu sa odredbama Zakona o planskom sistemu Republike Srbije.

Prvi sastanak Partnerskog foruma zakazan je za četvrtak skupštinskoj sali lokalne samouprave.

Cilj prvog sastanka Partnerskog foruma je detaljnije upoznavanje učesnika sa metodologijom i rokovima izrade lokalnog Plana razvoja kao i načelno identifikovanje članova radnih grupa za izradu samog dokumenta.

Stručnu podršku u izradi Plana razvoja opštine Petrovac na Mlavi pružiće Stalna konferencije gradova i opština (SKGO) kroz projekat „Podrška uspostavljanju sistema planiranja i izrada srednjoročnih planova razvoja lokalne samouprave“ koji se finansira iz bespovratnih sredstava slovačke razvojne pomoći (SlovakAid), a sprovodi posredstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP).

Cilj je da se u izradu ovog najvažnijeg strateškog dokumenta uključi širok krug predstavnika lokalne zajednice, pre svega predstavnike privrede, javnih institucija i civilnog sektora, kako bismo zajedno sagledali trenutnu situaciju ali i definisali prioritete razvoja naše opštine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top