Pioniri, kadeti i omladinci „Mladog radnika 1926“ napadaju prvo mesto

Požarevac

Sport

Pioniri, kadeti i omladinci „Mladog radnika 1926“ napadaju prvo mesto

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Osim seniorskog fudbala, virus korona prekinuo je takmičenja i u omladinskim selekcijama klubova širom Srbije. Sredinom maja, od kada je dozvoljeno organizovanje treninga, sve omladinske selekcije „Mladog radnika 1926“ su se vratile u trenažni proces.

Direktor omladinskog pogona u požarevačkom klubu, Marjan Marković, rekao je da su deca jedva čekala da se vrate na teren i da su sada sve slekcije spremne za početak sezone u svojim rangovima takmičenja.

„Sva naša deca su jedva dočekala da se počne sa treninzima, ali moram da napomenem da nam je koronavirus onemogućio da omladinska selekcija uđe u Prvu omladinsku ligu i mislim da je svima u klubu i gradu žao zbog toga. Samo jedan bod je doveo do toga da oni ostanu u Podunavsko-šumadijskoj ligi. Sve selekcije su dobro odradile pripremni period i spremamo se za novu sezonu. Decu smo postepeno pripremali za ono što ih čeka. Ekipe su imale i nekoliko kontrolnih utakmica sa polovičnim uspehom“, rekao je Marković.

Kada je reč o tri omladinske selekcije kluba koje se takmiče u ligama Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije, najuspešniji su kadeti koji igraju u okviru Prve kadetske lige. Omladinci su ostali u Drugoj Podunavsko-šumadijskoj ligi u kojoj se takmiče i pioniri.

Omladinci treniraju sa prvim timom

„Ostaje žal za pionirima, jer kada je na proleće krenulo prvenstvo dobili smo „Smederevo 1924“ u gostima rezultatom 2:0, dok su oni nas tokom jeseni na našem terenu pobedili sa 4:0. Da nije usledila pauza zbog virusa deca bi napravila sigurno dobar uspeh. Kadeti su ostali u Prvoj kadetskoj ligi sa jakom konkurencijom timova kao što su „Novi Pazar“, Javor“, „Metalac“, „Sloga“ i drugi. Kao što sam ranije rekao omladincima je malo falilo da uđu u ligu kojoj igraju kadeti  i nadam se da će ove sezone da se nadoknadi ono što je trebalo prethodne, a to je promocija u viši stepen takmičenja“, priča on.

Kada je ponovo dozvoljeno organizovati treninge omladinski pogon fudbalskog kluba „Mladi radnik 1926“ je počeo da trenira tri puta nedeljno kako bi se deca postepeno spremila za pripremni period koji je počeo dolaskom leta, a takođe je dosta omladinaca prešlo u prvi tim, gde konkurišu u sastavu trenera Žarka Jovanovića.

„Ponedeljkom, sredom i petkom smo imali treninge, a između toga sam slao koje vežbe snage da se rade kako bi se održala fizička sprema. Deca su dobra i da ne bi došlo do povređivanja  morali smo postepeno da ih uvodimo u treninge. Možemo da se pohvalimo time da smo podmladili prvi tim sa čak osam omladinaca koji će svakako biti jači, spremniji i sa više kondicije za igru. Mislim da će njima značiti to, jer će i više samopuzdanja imati kada budu igrali utakmice u omladinskoj selekciji“, objasnio je direktor omladinskog pogona.

 

Trening škole fudbala

Škola fudbala je takođe počela sa radom 13.maja kada i sve selekcije kluba, odziv je bio dobar, ali kako se situacija sa koronavirusom ponovo pogoršala, malo se smanjilo interesovanje za treninzima zbog straha od virusa.

„Naši najmlađi članovi kluba su isto jedva dočekali da se vrate na travnati teren, odziv je bio odličan, ali pogoršavanjem situacije javio se strah kod roditelja i dece, što je razumljivo. Sada imamo manji broj dece, ali iz pojedinih izvora čujemo da neke škole fudbala i nemaju treninge, tako da će ostati svakako žal i što se deca ne druže na treninzima. Nadam se da će ovaj virus uskoro nestati i da će ovde ponovo mnogo dece trčati za loptom“, zaključio je Marković.

To Top