Pistaći ubrzavaju metabolizam

Braničevo

Zdravlje

Pistaći ubrzavaju metabolizam

Foto: Herbateka

How Good Of A Friend Are You Really?

Stručnjaci kažu da su pistaći najzdravija užina zato što ubrzavaju metabolizam, smanjuju holesterol i usporavaju starenje.

Da biste iz pistaća izvukli maksimum, preporučljivo je da ih jedete svakodnevno, ali umereno, dakle ne više od šake. Za samo pet dana ćete tako smanjiti nivo holesterola za 20 odsto, zahvaljujući antioksidansu luteinu koji sadrži.

Pistaći su odličan izvor vlakana, regulišu nivo šecćera u krvi, a samo jedna šolja sadrži čak 60 odsto preporučene doze fosfora. Pistaći utiču i na libido, tako što pojačavaju seksualnu želju za čak 51 odsto ako se konzumiraju svakodnevno. Esencijalne masne kiseline u pistaćima pomažu proizvodnji polnih hormona i ubrzavaju protok krvi u genitalijama.

Osim toga, pistaće nazivaju i prirodnim botoksom - stručnjaci kažu da je pet do deset pistaća dnevno dovoljno da uspori proces starenja kože. S obzirom na to da su bogati proteinima, doprinose poboljšanju zdravlja srca i krvnih sudova.

Iako su pistaći kalorični (30 grama sadrži 160 kalorija, 6 grama proteina, 13 grama masti, 8 grama ugljenih hidrata), ubrzavaju proces mršavljenja jer ne oslobađaju štetne masti u organizmu.

Više informacija o vašem zdravlju pročitajte OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top