Play off i ovogodišnji cilj požarevačkih odbojkaša

Požarevac

Sport

Play off i ovogodišnji cilj požarevačkih odbojkaša

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački superligaš već nedelju dana vredno trenira za predstojeći Balkanski kup i državno prvenstvo.

Ekipa je, po rečima Milana Đuričića, šefa stručnog štaba „Mladog radnika“, pretrpela velike promene u odnosu na proteklu sezonu, kada su požarevački odbojkaši igrali Play off Superlige.

Rad sa loptom

Ima dosta mladih igrača, ali došli su i iskusni igrači, a pojedini su povratnici poput Gavre Medurića, prošle sezone igrao u „Spartaku“ iz Ljiga, Nikole Petrovića, koji je bio na trogodišnjoj pozajmici u „Crvenoj zvezdi“, i Saše Popovića, koji je prošle godine branio boje Valjeva. Došli su još i Ivan Zvicer iz Budve i Nemanja Dukić.

„Ekipa će u odnosu na prošlu sezonu biti mnogo iskusnija, ali potrebno je dosta vremena za uigravanje. Vremena ima dosta do početka lige. Jutarnji treninzi su bazirani na fizičkoj pripremi, a popodne se radi sa loptom, elementarna tehnika, a sada smo uveli i skokove u trening, prve nedelje ih nije bilo. Očekujemo da bar ponovimo prošlogodišnji rezultat i da ponovo budemo među četiri najbolje ekipe. Zadovoljan sam radom, svi su zdravi, radimo odlično“, rekao je Đuričić.

 

Milan Đuričić, šef stručnog štaba OK „Mladi radnik“

Pre samog prvenstva požarevačke odbojkaše očekuje Balkanski kup, na kome su prošle godine završili kao četvrti, dva puta su poraženi sa po 3:2. Propozicije su se promenile i samo prve tri plasirane ekipe u prvenstvu  odlaze direktno u Čelendž kup. Igra se po turnirskom sistemu, a pobednik tog takmičenja stiče pravo igranja ovom evropskom takmičenju.

„Ovogodišnja ekipa je iskusnija, ali ostaje žal što prošlogodišnja ekipa nije mogla da ostane na okupu. Stvarno je bilo zadovoljstvo raditi sa mladom i poletnom ekipom. Sada je dosta lakše raditi, jer ovo su momci koji su dosta toga prošli. Imamo naše ciljeve i težimo da ih ostvarimo“, istakao je iskisni odbojkaški strateg.

Ekipa na terenu se promenila, ali na klupi nije. Desna ruka trenera „Mladog radnika“ je i dalje Ivica Jevtić, dugogodišnji kapiten požarevačke ekipe, a sada prenosi znanje mlađima.

„Nama je lakše nego igračima, jer znamo kako funkcionišemo i šta jedan od drugog možemo da očekujemo. Posao nam je malo otežan jer ove godine moramo da upoznajemo igrače, njihovu psihološku, mentalnu i fizičku snagu i spremnost. Dosta je teško da se ponovo uđe u ritam kada se završi sezona i određen broj igrača promeni, ali profesionalci smo i izborićemo se zajedno“, rekao je Jevtić.

 

Ivica Jevtić, pomoćni trener

On je bio dosta rezervisaniji po pitanju očekivanja, jer još nije kompletirana ekipa, nedostaju dva dobra igrača. Jevtić se nada da će ove sezone biti za jedan stepenik bolji u odnosu na prošlu sezonu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top