A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 131

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 131
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Plesni etno spektakl
Plesni etno spektakl

Požarevac

Kultura

Plesni etno spektakl

Foto: Centar za kulturu Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

„Una Saga Serbica“ u utorak u Centru za kulturu Požarevac.

Lepota Balkana, njegova istorija, nasleđe, kultura, a nadasve njegove igre, neiscrpan su izvor inspiracije mnogih umetnika. Scenski spektakl trupe „Una Saga Serbica“ kroz igru, muziku, kostime i scenografiju, predstavlja jedan vremenski vakum iz koga se rađa nova tradicija.

Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju. Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

„ Povezujući korake, reči, note, boje i ljude, došli smo na ideju da stvorimo jedan nov ugao gledanja na kulturu ljudi sa ovih prostora i time prikažemo, na jedinstven način, svu lepotu vremena koje je za nama. Poštujemo ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđujemo ga novom formacijom. Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Oživeli smo priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezujemo igru i vizuelni doživljaj. Sa željom da inspirišemo buduće generacije da nastave da neguju folklornu kulturu, ovim spektaklom težimo da oživimo i približimo naše igračko nasleđe savremenoj publici“, poručuju iz ansabla.

Koncert će se održati u utorak, 11.juna, u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac, sa početkom u 20 sati. Cena karte je 700 dinara.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top