Plesni festival u arheološkom parku

Kostolac

Događaji

Plesni festival u arheološkom parku

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Od 24. do 26. juna, na prostoru Arheološkog parka „Viminacijum“, biće održan plesni festival „Pomeramo granice“, u okviru projekta „Dancing Histor(y)ies“, na kome će publika gledati performanse jednih od najuticajnijih plesnih grupa u Evropi inspirisanih arheološkim lokalitetom i lokalnim kulturnim nasleđem.

Marija Vlajović, pomoćnica gradonačelnika za turizam, istakla je da je grad uvek podržavao sjajne projekte, a naročito one u koje su uključeni mladi ljudi i pozvala sve sugrađane da večeras od 19 časova i 30 minuta u centru grada prisustvuju spektaklu koji će biti uvod u ovu festivalsku priču.

Stefan Stančić, menadžer komunikacije na ovom projektu, napominje da u projektu učestvuje 13 partnera iz 11 evropskih zemalja i da je Srbija jedini partner koji nije u Evropskoj uniji. Projekat je sufinansiran kroz program „Kreativna Evropa“.

Osim na prostoru „Viminacijuma“, nastupi grupa biće održani i na drugim evropskim lokalitetima, a cilj projekta je da se uključi lokalna zajednica.

Jelena Anđelković Grašar, menadžer projekta i jedan od direktora festivala, navela je da je cilj bio da se u ceo projekat uključe kreativni sugrađani koji imaju šta da pokažu i koji mogu da inspirišu umetničke partnere projekta.

“Mi smo imali zadatak da napravimo predstave koje su inspirisane “Viminacijumom”, Kostolcem, Požarevcem i našom okolinom. Na svemu ovome radili smo od februara intenzivno imajući različite radionice”, ističe Anđelković Grašar.

Između ostalog, od ponedeljka biće organizovane različite sportske i zabavne aktivnosti, promocije knjiga, izložbe i projekcije filmova, a individualne plesne grupe će nastupati i držati časove plesa.

Svake večeri festivala kao glavne tačke biće performansi istaknutih grupa savremenog plesa. Ovi performansi su napravljeni konkretno za same lokalitete i inspirisani su lokalnom kulturom.

Program festivala pogledajte OVDE. 

Karte za ulaz na ovaj festival su besplatne, ali je potrebno da na sajtu festivala skinete i odštampate ulaznicu. To možete uraditi OVDE.

Za sve zainteresovane omogućen je i besplatan prevoz do “Viminacijuma” i to 24. i 25. juna u 19 časova, a 26. juna u 17 časova ispred hotela “Dunav” u Požarevcu.

To Top