Poboljšan vozni park vatrogasaca

Požarevac

Društvo

Poboljšan vozni park vatrogasaca

Foto: fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

Odeljenje za vanredne situacije u Požarevcu dobilo nova vozila.

Vozila je nabavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u cilju jačanja kapaciteta Sektora za vanredne situacije i povećanje broja vatrogasaca-spasilaca.

Odeljenje za vanredne situacije u Požarevcu, po rečima načelnika Gorana Đorđevića, za kratko vreme dobilo je više vozila.Najpre je stiglo jedno kombinovano vatrogasno vozilo, kroz projekat prekogranične saradnje dobijene su tri Dačije daster, potom kombi za prevoz ljudstva, a u utorak su stigla i tri putnička vozila, jedna Škoda Fabija i dve Lade Nive.

„To je veoma važno za nas. Sa novim vozilima povećaćemo efikasnost rada, pre svega vatrogasnih jedinica, ali i inspekcijskih službi“, kazao je Đorđević.

On je najavio da požarevačkim vatrogascima do kraja godine treba da stigne i vatrogasna cisterna od grada Požarevca, te da Vatrogasna jedinica u Žagubici krajem meseca dobija jedno vatrogasno vozilo, donaciju grada Beča.

Potrebna nam je nova oprema i za gašenje požara i za vanredne situacije. Ove godine formirali smo dve dobrovoljne vatrogasne jedinice, u opštini Žagubica za naselje Krepoljin i opštinu Golubac,  koje su iz prekogranične saradnje dobile pet novih vozila. U njima radi dvedesetak mladih ljudi i oni su prošli sve obuke, tako da će im ovo biti velika pomoć , kazao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top