Počasni vitez Ljubičeva doktor Milovan Bojić

Požarevac

Događaji

Počasni vitez Ljubičeva doktor Milovan Bojić

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovu laskavu titulu zavredeo je svojim dugogodišnjim radom i rezultatima koje je postigao.

Proglašenje počasnog viteza održano je na hipodromu, a profesoru dr Milovanu Bojiću sablju, plašt i plaketu uručio je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

Počasni vitez je tom prilikom rekao da mu je grad Požarevac danas učinio počast uručenjem priznanja pred velikim brojem ljudi na manifestaciji koja je svojevrsna institucija.

„Priznanje prihvatam kao deo ne samo sopstvenog rada nego tima lekara, medicinskih sestara i tehničara na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ koja je odavno srpski brend i jedna od najpoznatijih i najuvaženijih klinika Evrope i sveta. U centru svih naših zbivanja je pacijent i brigom za njega potvrđujemo da smo profesiju pravilno odabrali i da je stalno usavršavamo. Svako priznanje meni je podstrek i nadahnuće za novo pregnuće, tako je bilo do sada i biće ubuduće“, kazao je Bojić.

Profesor dr Milovan Bojić je rođen u Kolašinu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju sa odličnim uspehom. Pohađao je studije na Medicinskom fakultetu u Beogradu gde je diplomirao, magistrirao, specijalizirao i doktorirao. Prvo zaposlenje mu je u Zavodu za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Beogradu, a potom 1991. u Kliničkom centru Srbije, a od 1993. na tadašnjoj Klinici za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, sadašnjem Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Tokom svog trodecenijskog rada permanentno se usavršavao i izrastao u izvrsnog stručnjaka u oblasti kardiologije. Uveo je nove metode u kardiovaskularnu medicinu naše zemlje, između ostalih transplantaciju srca i jetre, ugradnju parcijalnog i totalnog veštačkog srca. Pod njegovim rukovodstvom, Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ je po broju operacija na otvorenom srcu u 2019. postao prvi centar u Evropi.

 

 

To Top