Počela izgradnja crkvenog doma u Kličevcu (FOTO)

Požarevac

Društvo

Počela izgradnja crkvenog doma u Kličevcu (FOTO)

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad je za izgradnju potpornog zida, temelja i prve ploče na ovom objektu izdvojio 3,5 miliona dinara, a EPS oko 950 hiljada dinara. Procenjena vrednost ovog objekta iznosi oko 40 miliona dinara.

Radove je obišao Bane Spasović gradonačelnik Požarevca, sa saradnicima. Spasović je istakao da lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za verske zajednice, pa je tako u protekloj  godini za Srpsku pravoslavnu crkvu iz gradskog budžeta obezbeđeno preko 10 miliona dinara. Spasović je rekao da kada se konkuriše sa dobrim projektima, kakav je izgradnja crkvenog doma u Kličevcu, lokalna samouprava obezbedi sredstva.

Gradonačelnik obilazi radove

Ono što je dobro, jeste ta saradnja između mesne zajednice, crkve, grada i EPS-a i sigurno da nećemo da se zaustavimo na tome, već ćemo pomoći u realizaciji drugih projekata koji se tiču vodosnabdevanja, toplifikacije, ali za sve je potrebno ispoštovati određene procedure i doneti odgovarajuće odluke koje moraju da se pokrenu kod Vlade Republike Srbije. Imajući u vidu dosadašnje iskustvo i sve ono što smo uradili u poslednje dve godine, a što nije rešavano za prethodnih pedeset godina, došlo je do toga da su mnoge nepokretnosti poput igrališta, fudbalskih stadiona, parkova, fabrike pijaće vode, prešle u vlasništvo grada Požarevca. Na taj način dokazali smo da je grad i te kako spreman, kadrovski, tehnički i pravno, da vrlo brzo rešava probleme, operativno na terenu“, zaključio je Spasović.

 

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca

Protojerej Bratislav Pavlović je rekao da će objekat biti građen iz dva nivoa, kapaciteta oko 400 mesta a dinamika radova zavisiće od prikupljenih sredstava. On se zahvalio gradu na pomoći i dodao je da je blagoslov za izgradnju ovog cobjekta dobijen od vladike požarevačko - braničevske eparhije dr Ignatija još 2012. godine, međutim, izrada urbanističkog projekta potrajala je malo duže zbog strukture vlasništva zemljišta na kome se objekat gradi.

Protojerej Bratislav Pavlović, paroh kličavački

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top